'Güler Sabancı' 5 bin TL'ye satılık!

'Güler Sabancı' 5 bin TL'ye satılık!

Sosyal paylaşım ağı Twitter’ın Türkiye’de de popülaritesinin artması uyanıkları harekete geçirdi. Güler Sabancı adına Twitter hesabı bakın ne kadar.

'Güler Sabancı' 5 bin TL'ye satılık!
16px
24px
19.04.2010 09:29
ABONE OLgoogle

Sosyal paylaşım ağı Twitter’ın Türkiye’de de popülaritesinin artması uyanıkları harekete geçirdi. Güler Sabancı adına Twitter hesabı bakın ne kadar.

Popülerlikte Facebook ile yarışan ve Türkiye’den de ciddi takipçi kazanan sosyal paylaşım ağı Twitter, geçmişte şirketler adına alınan internet alan adlarında olduğu gibi uyanıklara girişim kapısı oldu. Kamuoyunca tanınan çok sayıda ismin de hesap açtırıp, görüşlerini yayınladığı Twitter’da akla sıkça gelen sorulardan biri de “Bunları o mu yazıyor?” oluyor. Bu şüpheleri güçlendirecek bir vaka da Sabancı Grubu Yönetim Kurulu

Başkanı Güler Sabancı’nın adı üzerinde yaşanıyor. Twitter’da Güler Sabancı’nın adı arandığında çıkan sonuçlardan birinde kısa süre öncesine kadar “Bu hesap satılıktır. Almak isteyenler [email protected] ile bağlantıya geçsin” yazıyordu. Biz de gmail üzerinden Twitter Burak ile bağlantıya geçtik. Burak, bizce bir pazarlama taktiği gereği hesabın çok isteklisi olduğunu ve en yüksek fiyatı verene satacağını bildirdi. Pazarlık için fiyat vermesini istediğimizde de 5 bin TL değer biçti.

GİZLİ REKLAM

Peki Sabancı adına bir Twitter hesabı ne işe yarayabilir? Şimdilik hesapların sayfalarına reklam alınmasa da, şirketler ürün tanıtımı için adlarına açtırdıkları hesapların sayfalarında bunu doğrudan yapıyor. Twitter’da popüler kişilerin hesapları da her zaman gizli reklam potansiyeli taşıyor. Örneğin bir kişinin tweet’ini okumak için hesabına girdiğinizde bir markanın ya da bir restoranın ne kadar iyi olduğunu okuyabilirsiniz.

Ünlülerin kolay etkileme gücü olduğu dikkate alınırsa, kamuoyunun tanıdığı isimler üzerinden reklam yapma fırsatını kullanmak isteyenler çıkabiliyor.

Türkiye’den ayda 2.1 milyon kişi giriyor

Twitter’ın Türk kullanıcı sayısı tam olarak belli değil ama Türkiye’den ayda ortalam 2.1 milyon kişi siteyi ziyaret ediyor. Site asıl popülaritesini Aralık 2009’da yakaladı. Türkiye’den trafik, bir ayda yüzde 66 arttı.

Haberturk

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde