'Gömlek Kralı'na müebbetten tahliye

'Gömlek Kralı'na müebbetten tahliye

Anadolu 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2’nci kez yargılanan Ahmet Tayan, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

'Gömlek Kralı'na müebbetten tahliye
16px
24px
16.01.2016 07:02
ABONE OLgoogle
Ravelli Gömlekleri’nin sahibi Ahmet Tayan için ‘kasten adam öldürmek’ suçundan dava açıldı. Tayan’a önce müebbet verildi, cezası önce ‘haksız tahrik’ten 16 yıla ardından ‘iyi hal’den 13 yıla indirildi. Mahkeme, sanığın tutuklulukta geçirmiş olduğu süreyi göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi.

Ravelli Gömlekleri’nin sahibi Ahmet Tayan, 14 Temmuz 2012 tarihinde İstanbul Üsküdar’daki Selimiye Su Ürünleri Kooperatifi barınağında tartıştığı arkadaşı Ersin Fatih Pekcan’ı (44) kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden firar ettikten 8 gün sonra polise teslim olan Tayan, Pekcan’ın kooperatifte kumar oynamak istediğini, buna izin vermediği için kendisine saldırdığını söyledi. Tayan kendini, “Gelir gelmez, ‘buranın kralı sen misin?’ diyerek saldırdı. Yumruğu yediğimde öleceğimi sandım. Masada karpuz kestiğimiz çakı vardı. Ne yaptığımı bilmiyorum bile. Ben de ölebilirdim” diye savundu.

Gömlek kralı müebbetten tahliyeye

YARGITAY KARARI BOZDU

Tutuklanan Tayan hakkında ‘kasten adam öldürmek’ suçundan dava açıldı. Yargılama esnasında mahkeme, ‘ağırlaşmış yaralama’ suçunun oluştuğunu belirterek sanığa 14 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme haksız tahrik gerekçesiyle cezayı yarı yarıya düşürerek, 7 yıla indirdi. Dava dosyası Yargıtay’a gönderildi. Tahliyesine 2 yıl kalmışken Tayan’a, kötü haber Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nden geldi. Yargıtay, ‘suçun işleniş şekli, hedef alınan bölge, yaralamanın niteliği ve kastın yoğunluğu’ gerekçeleriyle Tayan’ın “yaralama” değil “kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını ve tahrik indiriminin asgari hadden uygulanmasını istedi.

13 YIL 4 AY CEZA ALDI

Bunun üzerine dosyayı yeniden ele alan Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Tayan’a, ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, bu cezayı haksız tahrikten önce 16 yıla, ardından da iyi halden 13 yıl 4 aya indirdi. Mahkeme, sanığın tutuklulukta geçirmiş olduğu süre ve temyiz aşamasının alacağı zaman dikkate alındığında, ileride mağduriyete neden olmaması için tahliyesine karar verdi.



Ahmet Tayan, temyiz aşamasının alacağı zamanın mağduriyete sebebiyet vermemesi gerekçesiyle de tahliye edildi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde