'Garaj'dan çıkışta son düzlüğe girildi

'Garaj'dan çıkışta son düzlüğe girildi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde bugünlerde farklı bir heyecan yaşanıyor.

'Garaj'dan çıkışta son düzlüğe girildi
16px
24px
25.03.2013 13:44
ABONE OLgoogle

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde bugünlerde farklı bir heyecan yaşanıyor. Üniversite kampüsünde kendilerine ayrılan bir binada çalışan 29 girişimci, projelerini 17 Haziran’da uluslararası alanda görücüye çıkarmak için gün sayıyor.

Burası TOBB Etü, TEPAV; Viveka ve GEP Türkiye Koordinatörlüğü’nün fikri olan ama parası olmayan beyinler için kurmuş olduğu kuluçka merkezi “GARAJ”. Bu merkezde girişimcilere, 6 aylık bir süre içinde; danışmanlık ve ofis desteği veriliyor.

Şu anda merkezde 29 girişimci ve 12 takım, projelerini tamamlama çabasında. “İnteraktif masal canavarı”, turistlerle yerli halkı bir araya getirmeyi amaçlayan “tounat.com” projesi, merkezde üzerinde çalışılan projelerden sadece birkaçı.

Projeler yurtdışı pazarını hedefliyor. TEPAV Analisti ve GARAJ’ın koordinatörü Ussal Şahbaz, merkezi Ankara’da kurmalarının nedenini “Çok iyi üniversiteler var.

Savunma Sanayii de bu kentte çok gelişmiş durumda” sözleriyle anlatıyor.  (Radikal)

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde