"Felaket üzerinden siyaset yapmayın"

"Felaket üzerinden siyaset yapmayın"

Erdoğan, "Burada altını çizerek bir şeyi söylemem lazım; bu felaket üzerinden siyaset yapmak çok çok yanlış" dedi

"Felaket üzerinden siyaset yapmayın"
16px
24px
11.09.2009 18:06
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Her zaman söylediğim bir şey var; dere yatağında akar ve eğer derenin yatağında akmasına müsaade edilmez de müdahaleler yapılırsa intikamı ağır olur. Bunu bir tespit olarak söylemenin siyasete alet edilmesini anlamak mümkün değil" dedi.

Başbakan Erdoğan, Cuma namazını kıldığı Sultanahmet Camisi çıkışında gazetecilerin İstanbul'daki sele ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, "Burada altını çizerek bir şeyi söylemem lazım; bu felaket üzerinden siyaset yapmak çok çok yanlış. Ben bu felaket üzerinden siyaset yapacak değilim" dedi.

Siyaset yapmayı da 30'u aşkın kaybedilen vatandaşlara saygısızlık olarak gördüğünü ifade eden Erdoğan, "Halkımıza saygısızlık olarak görüyorum. Yani siyaset meydanlarına gelindiğinde orada burada 'Sizin evlerinizi yıktı, bundan sonra gelince tekrar evlerinizi yıkacak' demek suretiyle çığırtkanlık yapanların şimdi kalkıp 'buralar niye yıkılmadı?' demesini anlamak mümkün değil" diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben sadece şunu söylemek isterim; 1996'da İstanbul'da belediye başkanlığı yapmış bir insanım ve derelerimizle ilgili olarak gerek Ayamama, gerek Tavukçu, gerek Papaz Deresi, gerek Çırpıcı Deresi, gerek Alibeyköy Deresi gibi Avrupa yakasında önem arz eden dereler üzerinde, o zamandan başlattığımız çalışmalar var. Örneğin bir Çırpıcı Deresi'ni o zaman başlattık. Alibeyköy Deresi'ni o zaman başlattık ve sağolsun Kadir Bey döneminde Alibeyköy Deresi'ni bitirdik ve Alibeyköy artık bu tür yağışlarda filan herhangi bir sıkıntı yaşatmıyor. Çırpıcı yaşatmıyor. Aynı şekilde Tavukçu Deresi'nde bu defa herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Fakat Ayamama'nın ıslahı gerçekleşemedi, birçok neden var. Şimdi tabii bazı şeyler konuşuluyor. Orada ne yazık ki bazıları planlara gitmiş. Bunlar plan dairesinde, buralarda binalar yapılmış ve her zaman söylediğim bir şey var; dere yatağında akar ve eğer derenin yatağında akmasına müsaade edilmez de müdahaleler yapılırsa intikamı ağır olur. Bunu söylemenin siyasete alet edilmesini anlamak mümkün değil.

Nitekim mesela benim 1996'daki belediye başkanlığım döneminde ATV-Sabah Ayamama Deresi üzerinde maalesef dere yatağına mütecaviz bir yapıydı. Orayı biliyorsunuz o taşkında bastı ve ciddi sıkıntılar yaşandı. O sıkıntılar yaşandığında biz de dedik ki dere yatağına bu binayı yaptınız. Sizler bu işleri bilen insanlarsınız. Bu tür felaketler olduğu zaman yazan çizen insanlarsınız. Peki siz kendiniz bunu niye yaptınız?"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde