"Erdoğan’ın Kasım ayında seçime gitme niyeti var"

"Erdoğan’ın Kasım ayında seçime gitme niyeti var"

Halkların Demokratik Partisi Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası çıkan haberler ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

"Erdoğan’ın Kasım ayında seçime gitme niyeti var"
16px
24px
07.07.2015 10:58
ABONE OLgoogle
Celal Doğan, “Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile şahsen yaptığım görüşmenin ardından basına gerekli açıklamaları yapmıştım. Ancak bazı sosyal medya hesaplarından ortaya atılan ve Sayın Cumhurbaşkanı ile ikinci kez görüştüğüm yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Aynı kaynakların ortaya attığı “satılık vekillerin konuşulduğu” iddiası da mesnetsiz ve yakışıksızdır. Bu iddialara temel olabilecek tutumların, fikrimiz, inancımız ve geleneğimizde yeri yoktur” dedi.

Aynı zamanda Radikal’den Murat Yetkin’e konuşan HDP’li Celal Doğan bazı açıklamalar yaptı. İşte Yetkin’in köşesinde yer alan ifadeler:

“HDP olarak Suriye’deki PYD konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu söyledim” dedi Doğan dünkü telefon görüşmemizde; “Gerekirse aracılık ederiz, bütün partilerden oluşan bir heyetle gider yerinde görürüz. İddia edildiği gibi bir etnik temizlik varsa engelleriz. Ama Suriye’ye askeri müdahale Türkiye için iyi olmaz dedim.”

Peki, Erdoğan ne demişti?

“PYD’nin amaçları farklı olabilir” demiş. Doğan, Cumhurbaşkanının PYD’yi de PKK gibi “terörist” gördüğünü söylüyor. Oysa hükümetten daha sonra basına yansıyan bilgilerde PYD ile IŞİD’in aynı görülmediği PYD’nin muhatap alınabilir bulunduğu söylenmişti.

Dolayısıyla HDP’deni izlenim, daha sonra başlayan sınıra sevkiyatlar nedeniyle heyecanlansalar da, en azından şu aşamada Suriye’ye askeri harekât ihtimalinin zayıfladığı.

***

Siyasi işlere gelince…

“Seçim sonuçlarının koalisyon gösterdiğini söyledim” diyor Doğan; “Seçmenin bize oturun konuşun, ortak çözümler bulun mesajı verdiğini, koalisyondan korkmamak gerektiğini anlattım. Önümüzde seçim barajı türünden sorunlar olduğunu…”

Peki, Erdoğan ne demişti?

Erdoğan kamuoyuna açıkladığından fazla bir şey söylememiş; koalisyonun nasıl kurulacağına bakacağım, olmazsa seçime gideriz demiş, en azından Doğan’ın bana aktardığı kadarıyla.

***

Doğan’ın bana aktardığı kadarıyla diyorum, çünkü ardından diyor ki, “Erdoğan’ı Kasım ayında seçime gitme niyetinde gördüm”.

Artık başka ne konuştular, aralarında koalisyon görüşmelerinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun duruşuna, AK Parti’nin durumuna dair aralarında ne geçtiyse, kırk yılın siyasetçisi Doğan “Erdoğan’ın niyeti Kasım’da seçim” diyor.

Doğan’ın bu ziyaretinden sonra görüştüğüm HDP’lilerin izlenimi ise, Erdoğan’ın koalisyon için çok da ısrarlı olmadan ülkeyi Kasım’da seçime götürmeye kararlı olduğu yönünde”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde