"Enerji Bakanı istifa etmelidir"

"Enerji Bakanı istifa etmelidir"

Akaryakıt fiyatlarında meydana gelen yükseliş karşısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın tutumu eleştiri konusu oldu

"Enerji Bakanı istifa etmelidir"
16px
24px
16.12.2010 08:01
ABONE OLgoogle

Akaryakıt fiyatlarında olağanüstü bir yükselişin meydana geldiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a istifa etmesi için çağrıda bulundu.

Akaryakıt fiyatlarında meydana gelen yükseliş karşısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın tutumunu eleştiren CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 

"Enerji Bakanı istifa etmelidir"

Bakan Yıldız'ın yaptığı açıklamada dağıtım ve rafineri şirketlerinden "anlayış ve indirim" beklediğini ifade ettiğini belirten Hamzaçebi, şöyle dedi:

"Akaryakıt fiyatlarında olağanüstü bir yükseliş meydana geliyor. Bu yükseliş karşısında Bakan, dağıtım ve rafineri şirketlerinden anlayış ve indirim bekliyor. Bu hükümetin, Enerji Bakanı'nın aciz içinde olduğunu göstermektedir. Enerji Bakanı, dağıtım şirketlerine adeta yalvarıyor. Böyle bir hükümet olamaz. Böyle bir enerji piyasası olamaz. AKP akaryakıt piyasasındaki kartelci yapıyı yok edecek bir düzenlemeyi yapmamıştır. Bugün Enerji Bakanı, bunun çözümü olarak enerji şirketlerine, dağıtım şirketlerine adeta yalvarmaktadır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yapması gereken iş; dağıtım şirketlerine, rafine şirketlerine yalvarmak değil, istifa etmektir. Başarısız bir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı vardır. Enerji konusunda başarısız bir AKP Hükümeti vardır. Bu nedenle Enerji Bakanı'nı istifaya davet ediyorum."

Akaryakıtta olağanüstü bir vergi yükü olduğuna dikkat çeken Hamzaçebi, "Akaryakıttaki fiyat yüksekliğinin önemli bir nedeni hükümetin vergi politikasıdır. Hükümet vergi politikasını gözden geçirmelidir. Enerji Bakanı, topu Maliye Bakanı'na atıyor. Maliye Bakanı topu tekrar Enerji Bakanı'na atmaktadır. Öyle anlaşılıyor ki, bu top bakanlar arasında gidip gelecek ve vatandaşımız pahalı benzini tüketmeye devam edecektir" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde