'Emine Hanım istemiyor' diye yanağını öptürmedi

'Emine Hanım istemiyor' diye yanağını öptürmedi

Başbakan Erdoğan, Antalya'da kendisini öpmek isteyen bir vatandaşa ilginç cevap verdi..

'Emine Hanım istemiyor' diye yanağını öptürmedi
16px
24px
04.01.2009 21:24
ABONE OLgoogle

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi açılış için Antalya'ya geldi. Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ile Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu eşlik etti.

Başbakan Erdoğan ilk olarak Antalya Adliyesi'nin yeni hizmet binasını açtı. Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada Antalya'nın Türkiye'nin vitrini olduğunu belirterek "Antalya, Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı haline geldi" dedi. Dünyada marka şehir olması gereken Antalya'nın yetersiz bir Adliye Sarayı'na sahip olmasını kabul edemediklerini belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Antalya'ya yakışan bir bina için 2006'da ihaleye çıktık ve 35 milyon TL'ye bu binayı tamamladık. Antalya'ya hem estetik hem de mimari açıdan önemli bir eseri kazandırdık. İnanıyorum ki burada görev yapan hakim, savcı ve diğer personelimiz daha hızlı ve kaliteli hizmet verecektir. Daha önce Manavgat, Alanya ve Korkuteli'ne de adliye binaları kazandırmıştık. Hükümet olarak milletimizden aldığımız güçle yola devam ediyoruz."

ŞEHİRLERİMİZİ HER ALANDA AYAĞA KALDIRACAK ADIMLAR ATIYORUZ
Erdoğan, Antalya Adliyesi'nin yeni hizmet binasının açılışındaki konuşmasında, Türk milletinin değişik talepleri doğrultusunda şehirleri her alanda ayağa kaldıracak adımları attıklarını söyledi.

Göreve geldiklerinde "Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarana kadar bıkmadan çalışacağız" dediklerini anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Aradan altı yıl geçti. Bu süre içinde Türkiye'nin kronikleşmiş sorunlarını çözdük. Çok şükür yatırımlar çığ gibi büyüyor. Bölgesinde ve dünyada itibarı sürekli artan bir ülkeye ulaştık. Hepsinden önemlisi güven ve istikrarı yeniden tesis ettik" şeklinde konuştu.

Türkiye'yi adalet, emniyet, sağlık ve eğitim alanında yükseltmeye söz verdiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Diğer konularda olduğu gibi adalet konusunda da yaptıklarımız ortada. Hiçbir dönemle kıyaslanamayacak ölçüde gelişme kaydettik. Ben Anadolu'nun illerinde, ilçelerinde adliyelerin nasıl çalıştığını çok iyi bilirim ama bugün geldiğimiz nokta çok ileridedir. Amacımız cumhuriyetimizi 2023 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak, daha ileriye götürmektir. 'Biz insanı yücelt ki devlet yücelsin' anlayışıyla heyecanımızı hiç kaybetmeden elde ettiğimiz kazanımlara yenisini ekleme sorumluluğu taşıyoruz. Ülkemizin her köşesine kamu hizmetlerini en hızlı ve en kaliteli götürmek bizim en önemli görevimiz oldu. Bunu da adaletten zerre miktarı sapmadan sürdürüyoruz, sürdüreceğiz."

Toplumun huzur ve mutluluğunun yalnızca alım gücünü yükseltmekle olmayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, bir ülkede adalet terazisindeki dengelerin eşit olmaması halinde o ülkede huzur ve mutluluktan söz edilemeyeceğini bildirdi. Adaletin mülkün temeli olduğu kadar sürdürülebilir gelişmenin de olmazsa olmaz şartı olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, adaletin sağlanmadığı bir toplumda kalkınmadan, ilerlemeden ve gelişmeden söz edemeyeceğini ifade etti.

"Biz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmanın özelliklerini yerine getirmeye çalışıyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "Devletin bu temel nitelikleri birbirini tamamlayan niteliğe sahip. Aralarında ayırım yapılamaz, öncelik sıralaması yapılamaz. Laiklik anlayışına, sosyal devlete de, hukuk devletine de demokrasiye de sahip çıkmalıyız. Önemli bir husus da adaletin gecikmemesidir. Cumhuriyet Başsavcısı yardımcı personel eksikliğinden bahsetti. Gücümüz yettiğince buna el atacağız. Geciken adaletin yeterli olmadığına inanıyoruz. Adalet mekanizmalarının hızlı çalışması için üzerimize düşeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Geçen altı yıl içinde Türkiye'nin birçok ilinde yeni adliye binası açıldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Toplam 111 Adalet Sarayı'nı tamamladık. Antalya'daKİ bina ile birlikte 112'incisini hizmete açmış olduk. 62 adliye sarayı ile ilgili çalışmamız, inşaatlarımız devam ediyor" dedi.

ADALET SARAYLARINA ÖNEM VERİYORUZ
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de, konuşmasında, böylesi bir Adalet Sarayı'nın Antalya'ya çok yakıştığını söyledi. Alanya, Manavgat ve Korkuteli adliye saraylarının yenilendiğini bildiren Şahin, özellikle 2003'ten sonra sahil beldelerinde adalet saraylarına önem verdiklerini anlattı.

Bakan Şahin, yabancıların adalet saraylarını gördüklerinde gıpta ile bakması için çalıştıklarını ifade etti. Bakan Şahin, açılan binanın bu düşüncenin ürünü olduğuna değinirken, vatandaşın yargıdan beklediklerini gerçekleştirme sorumluluğunun bilincinde olduklarını vurguladı. Vatandaşın hizmet alırken gerçekten hızlı, kaliteli hizmet alabilmesi gerektiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Bunun için fiziki şartlar sağlama sorumluluğu bakanlığımındır. Bunun dışında personele önemli görevler düşüyor. Yardımcı personel eksikliğinden bahsediliyor. Bu ihtiyacı bildiğimiz için sözleşmeli yardımcı personel çalıştırmak için adımlar atmaya hazırlanıyoruz. Bunu gerçekleştirebilirsek inanıyorum ki yardımcı personel sorununu en aza indireceğiz. İnanıyorum ki Sayın Başbakanım ve bakanlarımız bu konu bakanlar kuruluna geldiğinde bize destek verecektir."

EŞİM İZİN VERMİYOR
Antalya Adliyesi'nin yeni hizmet binasını, beraberindeki bakanlarla birlikte açan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, binanın yapımında katkısı olanlara birer teşekkür plaketi verdi. Binanın içini de gezen Başbakan Erdoğan, adliye çıkışında kendisini öpmek isteyen bir vatandaşa, "Eşim beni kendisinden başka birinin öpmesini istemiyor" karşılığını verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde