'Elif Sarı' ismiyle uygunsuz fotoğraflar paylaşan Gaziantepli erkek çıktı!

'Elif Sarı' ismiyle uygunsuz fotoğraflar paylaşan Gaziantepli erkek çıktı!

Sosyal medyada bir bebekle uygunsuz görüntüler paylaşan "Elif Sarı" isimli Instagram hesabını kullanan kişi, Gaziantep'te gözaltına alındı...

'Elif Sarı' ismiyle uygunsuz fotoğraflar paylaşan Gaziantepli erkek çıktı!
16px
24px
25.08.2020 21:36
ABONE OLgoogle

Sosyal medyada bir bebekle uygunsuz görüntüler paylaşan "Elif Sarı" isimli Instagram hesabını kullanan kişi, Gaziantep'te gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, şüphelinin erkek olduğu, hesapta fotoğrafları paylaşılan kadının ise yurt dışında yaşadığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, sosyal medyada tepki çeken paylaşımlar yapan "Elif Sarı" isimli Instagram hesabını kullanan şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Twitter’da “#elifsaritutuklansin” isimli etiket ile ilgili, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalarda söz konusu fotoğrafları paylaşan kişinin “@elif.antplii” rumuzlu İnstagram hesabının kullanıcısı olduğu belirlendi. Hesabı kullananın Y.E. isimli bir erkek olduğunun belirlenmesi üzerine, bu kişi Gaziantep’te yakalanarak hakkında adli işlem başlatıldı. Bahsi geçen hesaptaki görüntülerdeki kişilerin yabancı uyruklu oldukları ve yurt dışında yaşadıkları belirlenirken, konunun Türkiye ile bir bağlantısının bulunmadığı anlaşıldı. Y.E’nin bu görüntüleri sosyal medya üzerinden elde ederek Türkiye’de yaşandığı algısı yaratmak amacıyla paylaştığı tespit edildi."

Sosyal medyada Elif Sarı isimli kadının, bebeği olduğu iddia edilen çocukla birlikte fotoğraf çektirip, kendisinin müstehcen fotoğraflarını paylaşması tepkilere neden olmuştu. Sosyal medya kullanıcıları Elif Sarı’nın tutuklanması için İçişleri Bakanlığı’nı etiketleyerek çağrı yapmıştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da mesajları paylaşan kadın hakkında suç duyurusunda bulunulacağını, çocuğun sağlıksız ortamda kalmaması için gerekli işlemlerin yapılacağını duyurmuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde