''Ekmek için Ekmeleddin'' sınıfta kaldı

''Ekmek için Ekmeleddin'' sınıfta kaldı

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında kullanacağı slogan ve logo ile seçim bildirgesini açıkladı. Ancak 'ekmek'li tanıtım beğenilmedi..

''Ekmek için Ekmeleddin'' sınıfta kaldı
16px
24px
10.07.2014 10:09
ABONE OLgoogle
Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında kullanacağı slogan ve logo ile seçim bildirgesini açıkladı. Sözlerine duayla başlayan İhsanoğlu, herkesin adayı olduğunu belirtti ve ''28 Şubat’ta gencecik kız çocuklarımıza sıkmabaş diye bağıranlar vardı. Ben buna karşı dokuz çocuğun yanında durdum, makamım elimden alındı. Ben öğrencilerime sıkmabaş diye hakaret ettirmem.Ben talebelerime, gençlerime çapulcu dedirtmem'' dedi. İhsanoğlu, kendisiyle ilgili bazı kanallarda ''Ekmel Bey'i aciz gösterin'' diye iddiaların olduğunu da öne sürdü.

İŞTE SEÇİM SLOGANI VE LOGOLARI BUNLAR

Bu arada İhsanoğlu'nun seçim kampanyasında kullanacağı logo ve sloganlar da belli oldu. İhsanoğlu, 'Ekmek İçin Ekmeleddin' sloganını kullanacak. Logosu da buğday tarlası şeklindeki Türkiye haritası olacak.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kampanya detayları Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısıyla açıklanıyor. Toplantı için hazırlanan sahnede buğday tarlası şeklindeki Türkiye haritasının üzerine yazılan Ekmek İçin Ekmeleddin sloganı dikkat çekti. Aynı slogan İhsanoğlu'nun konuşma yaptığı kürsüde de yer alıyor. 

"SEVGİYİ EKMEK İÇİN, BOLLUĞU EKMEK İÇİN EKMEK İÇİN EKMELEDDİN"

Yine toplantı salonun çeşitli bölümlerine yerleştirilen panolarda İhsanoğlu için belirlenen diğer sloganlar bulunuyor. "Sevgiyi Ekmek için, Bolluğu Ekmek için, Ekmek İçin Ekmeleddin" yazılı bu sloganlar kampanyada kullanılacak.

Toplantı için hazırlanan ve seçim çalışmalarında kullanılacak broşürlerde de İhsanoglu'nun AK Parti, MHP, CHP demeden bütün Türkiye'nin gururu olduğu vurgulanıyor. Tanıtım için hazırlanan 4 farklı kartta HDP, MHP, CHP ve AK Parti seçmen profillerini gösteren aile fotoğraflarının üzerine ''Biz hep partimize oy verdik. Şimdi Oyumuz Ekmel Hoca'ya'' yazılı ifadeler yer aldı.

İHSANOĞLU SALONA AİLESİYLE GELDİ

Ekmeleddin İhsanoğlu için hayatı boyunca hep İslam dünyasının bekası için çalışan bir insan olduğu vurgusu yapılırken şu ifadeler kullanıldı:

''Türkiye'nin Uluslararası itibari en yüksek isimlerinden. Allah vatanımın tüm evlatlarını, kendi evlatlarımdan ayırmasın diyen bir Milliyetçi,. Atatürk ve devrimlerini sahiplenmek tarihimizi sahiplenmek anlamına gelir diyen bir Atatürkçü. Filistin Davasının en büyük savunucusu. Filistin'in devlet nişanı verdiği tek Türk. Mehmet Akif'in dergahından geçmiş, Necip Fazıl ve Nazım Hikmet'i Arapça'ya çevirmiş bir gönül adamı.'' 

İHSANOĞLU SEÇİM BİLDİRGESİNİ AÇIKLADI

Ekmeleddin İhsanoğu, kampanyası boyunca kullanacağı seçim bildirgesini açıklarken şunları söyledi:

DUAYLA BAŞLADI

Cumhuriyetimizin en kritik dönemlerinden birinde, cumhurbaşkanının ilk kez vatandaşların oylarıyla belirleneceği bu dönemde, Türkiye’nin 12’nci cumhurbaşkanı adayı olarak huzurunuzdayım. Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla başlıyorum, hamd olsun, Allah’ımıza hamd olsun, o özünde merhametli işinde merhametli. Rabbimiz yalnız sana kulluk eder yalnız senden yardım isteriz. Nimet verdiklerinin yoluna gazaba uğrayanların ve sapanların yoluna değil, doğru yola. Amin.

EY AZİZLER...
Bu çok hassas dönemde seçime giderken, ülkemizin içeride huzurunu korumaya, komşularıyla ihtilaflarını çözmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç var. Ey azizler diye hitap etmek istiyorum. Erzurumlu İbrahim Hakkı dostlarına şu şekilde seslenirdi “Ey aziz, ey azizler” çok hassas dönemden geçiyoruz. Daha fazla huzura ihtiyacımız var.

SEVMEK İSTİYORUM
Ben MHP, CHP dahil, AKP, HDP, BBP seçmenlerinin, tüm Türkiye’nin cumhurbaşkanı adayıyım. Hiçbir partiye diğer partilerden daha yakın veya uzak değilim. Her partide namusuyla çalışan bürokrat teknokrat var. Benim tüm ülkede, sevdiğim saydığım milletim vardır. Sevgili ey azizler, elimde bir avuç tohum var. Bu tohumları ekmek istiyorum. Sevmek istiyorum. Sevgi ekeyim ki sevgi filizlensin. İnsanlarımız kavga etmesin.

SIKMABAŞ DİYE HAKARET ETTİRMEM
28 Şubat’ta gencecik kız çocuklarımıza sıkmabaş diye bağıranlar vardı. Ben buna karşı dokuz çocuğun yanında durdum, makamım elimden alındı. Ben öğrencilerime sıkmabaş diye hakaret ettirmem. Okuma hakkının elinden almasına izin veremezdim.

ÇAPULCU DEDİRTMEM
Gün geçti yeni bebekler doğdu. Ülkeleri için sokağa çıktılar. Dün nasıl yanındaydım, bugün de yanındayım. Ben talebelerime, gençlerime çapulcu dedirtmem.

ALİ İSMAİL KORKMAZ DA ONLARDAN BİRİYDİ
Ali İsmail Korkmaz da onlardan biriydi. Onun da tüm kaybettiğimiz canların da ruhu şad olsun. Elbette her yerde her zaman bu gibi demokratik gösterileri suiistimal etmeye çalışan gruplar olacaktır. Şurada 1000 kişi toplansa, önce su satan esnaf, sonra polis, sonra o küçük gruplar. Devletin görevi sapla samanı ayırmaktır.

GENÇLERİMİZ DE KADINLARIMIZ DA ÇOK KIYMETLİ
Bu ülkeyi üçe beşe bölmekle, her fırsatta ikilik çıkartmakla siyaset yapılır belki ama devlet yönetemez. Analar bu çocukları doğuruyor, yemiyor içmiyor büyütüyor. Gençlerimiz çok kıymetli, tüm gençlerimiz hepsi çok kıymetli. Edirne’deki evlatlarımız çok kıymetli, Hakkari’deki evlatlarımız da çok kuvvetli. Kadınlarımız da çok kuvvetli. Ama ne yazık ki kadınlarımız ne siyasette ne de istihdamda hak ettikleri noktalara gelebilmişlerdir. Çocuk gelinlerde dünya üçüncüsüyüz. Cinayetlerde de üst sıradayız. 
Ben çocuklarımızın katil olmayacağı, kimsenin kimsenin canına kast etmeyeceği bir Türkiye hayal ediyorum.

ÜSLUPTA SAYGI
Ey azizler, saygı. Ekeceğimiz diğer tohum saygıdır. Üslüpta saygı. Bağımsız yargı, bir suç iddiasıyla ilgili hükmünü bildirmedikçe, böyle bir hükmü vermek, yargısız infaz demektir. Maalesef ülkemizde yargısız infazları görüyoruz. Herkesin herkesle ilgili peşin bir hükmü var. düşünceler kamplaşıyor. Saygısızlık tarafların hepsini üzer, zarar verir. Bu sebeple, cumhurbaşkanı seçilirsem derin yaralar almış, hatta neredeyse kangren haline dönüşmüş bu ilişkileri saygı çerçevesinde iyileştirmek için çalışacağım.

SAYGI EKMEK İÇİN VERİN ELİNİZİ
Hükümleri hukuk versin, hukuka herkes güvensin, hiç kimse adaletten üstün değildir. Suçu ispatlanmadıkça hiç kimse suçlu değildir. O halde adalete saygılı, muhalefete saygılı, farklı görüşlere sahip olanlara saygılı olmak. Hükümete saygılı, toplumun her kesimine saygılı olmak için bu tarlaya saygı ekmemiz gerekecek. Saygı ekmek için verin elinizi.

YA FAKİRİN BORCU?
Ey azizler. Dirlik. Ekeceğimiz diğer tohum da dirlik. Ne demek dirlik? Dirlik bir insanın sağlığı, huzuru, güveni demektir. Fertleri dirlik içinde bir toplum, topyekun dirlik içindedir. Oysa çoğumuz borçluyuz. Hem devlet hem millet boçlu. Zenginin borcu olabilir, ama onun çocuklarının eğitimi aksamaz, sofrada bal kaymak eksik olmaz. Ya fakirin borcu? Bak pahalı arabaya, zengin çok görünür fakir az görünür. Ödenemez biçimde kredi kartı borcu içinde. Bu borcu ödemek için vatandaşlarımız yemelerinden içmelerinden kesiyorlar.

CUMHURBAŞKANLARI YOL YAPMAZ AMA YOL GÖSTERİR
Köylü memur esnaf işçi işsiz, nereye gitsem duyduğum tek şey bu faizli borçlu halidir. Diyeceksiniz ki cumhurbaşkanlığı icra makamı değildir. Evet icra yetkisi yoktur ama icrayla el ele vererek, çağrı yaparak, yetkisini ve pozisyonunu kullanarak yol gösterir. Cumhurbaşkanları yol yapmaz ama yol gösterir.

Türkiye’nin en yoksul kesimini bir basamak yukarı çıkartmak, çok büyük bir siyasi mutabakat meselesidir. Zordur ama imkansız değildir. AK Partilisi, CHP’lisi, HDP’lisi el ele verirse, bu sosyal yaraya çözüm üretiriz.

TEK BİR NOBEL KAZANDIK
Biz şimdiye kadar tek bir Nobel kazandık, o da Orhan Pamuk sayesinde. Bilimde, tıpta, fizikte, kimyada Nobel kazanmadık. Bizimle yarışa, bizden sonra kalkan ülkeler bunu başardı. Ben size Hindistan’dan Çin’den bahsetmeyeceğim. Mısır’dan Pakistan’dan bahsedeceğim. 80’li yıllarda Pakistan’dan fizik ödülü almıştır. 15 yıl önce Mısır’dan bir kimyager ödül almıştır. Türkiye bu hedefe ulaşması için çalışması lazım. Daha fazla destek ve toplumda huzur.

Diyorum ki dirlik ekmek için verin elinizi.

Tarlamız büyük ve bereketli, tıpkı ülkemiz gibi. Ey azizler, son tohum sevgi saygı ve dirlikten sonra, birlik tohumudur. Birlikte yaşama kültürüne herkesten daha fazla sahip bir milletiz. Yıllardır ortak acılarımız devam ediyor. Suriye’de yaşanan trajedi, Soma’da aç gözlü kapitalist anlayışın faturasına, rehin alınan vatandaşlarımıza, ölen her bir cana ortak olarak üzülüyoruz. Ama çok uzun zamandır hep birlikte sevinemiyoruz, sevinmeyen bir ülke ülke olma vasfını yitirmeye başlar. Barajlarımız, tüp geçitlerimiz, yollarımız hepimizin vergisiyle yapılıyor. Ama bunun için bile ortak bir sevincimiz olmuyor. Bu konuda bile bir ikilik, yarış, 70 sene önceki ülkelerle anlamsız kıyaslamalar arasında kaybolup gidiyor sevinçlerimiz.

Twitter'dan tepkiler

Ali Saydam @asaydam  
Türkiye herhalde bir tarım toplumu döneminde ve açlık tehlikesi var. Başbakan'ın işi ancak bu kadar kolaylaştırılır. 

Hakikat ile gerçeklik iletişimde dengede olmalı. "Bozok yaylasının yiğit evladı" "ekmek için Ekmel" bu rafine beyefendiye ne kadar uyuyor.

Abdülmennân Tor @menntor 
Konuşmasında patentten, teknolojisden, know-how dan bahsediyor. Arkasına ekmeği alıyor sanki Etiopya'ya başkan olacak 

Pelin Batu ‏@DrSteveneu  
Ekmek için Ekmeleddin, Trabzon ekmeği için Tayyip :) 

Emin Pazarcı ‏@eminpazarci  
Şimdi birileri de "Ekmek için Ekmeleddin" sloganını alıp "Ekmek içi Ekmeleddin güzel lokma olur" derse ne olacak?

Ahmet Hamdi ÇAMLI ‏@ahmethamdicamli  
Millet kebap tatlı yemeye başlamış,EKMELeddin EKMEK vaad ediyor..!

Erdogan Aktas ‏@aktaserdogan  
"Cumhubaşkanılığı icra makamı değildir"" diyen İhsanoğlu'nun, "Ekmek için Ekmeleddin" sloganı çelişki değil mi?

Ali Çimen ‏@alicimen  
"Ekmek için Ekmeleddin" ? 
Şakaysa hiç komik değil. 
Ciddiyse çok trajikomik.

ERKAN AKKUŞ ‏@erkan_akkus  
Ekmek için Ekmeleddin sloganını bulan kişi araştırılsın bence.. Rakip kampanyanın adamı olabilir :)

Savaş HOŞTAŞ ‏@savashostas  
Ekmek için Ekmeleddin' sloganıyla başlayan Ekmeleddin İhsanoğlu'na Fırıncılar Derneğinden tepki;

'Yeterince ekmek üretiyoruz

Sibel Hıdır ‏@SibelHdr  
"Ekmek için Ekmeleddin" yeryüzündeki en dandik slogan olmuş, sanki fırıncılar odası başkanı seçiyorlar.

Prof.Dr. Haluk Savaş ‏@drhaluksavas  
"Ekmek için Ekmeleddin" sloganı biraz komik olmuş gibi fakat AKP ampulünden daha kötü değil...
Halka ulaşmaya çalışmışlar belli.
Olabilir...

celâl ‏@celalyildiz  
Fetullah gülen inan Kıraç Aydın doğan Taha Akyol 4lüsü kazanmak için değil kazanmamak için ekmeleddin denyosunu aday yaptılar, plan başka;

İbrahim Karagül ‏@ibrahim_karagul  9 dk.
Ekmeleddin... 
Başlamadan bitişin hikayesi sadece... Daha ne komediler göreceğiz..

hasan aydın ‏@hasanaydin66  
Ekmel beyin kampanyası zayıf. Reklam ve pazarlama iletişimi çok önemli. Türkiye'de de becerikli isimler var.Keşke onlara danışılsaydı
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde