'Efsane başkan' da iflas erteleme istedi

'Efsane başkan' da iflas erteleme istedi

İzmit Büyükşehir Belediyesi eski başkanı M. Sefa Sirmen, çocukları ve eşi ile ortak olduğu iki şirketi için iflas erteleme istedi.

'Efsane başkan' da iflas erteleme istedi
16px
24px
02.03.2016 11:24
ABONE OLgoogle
İzmit Büyükşehir Belediyesi eski başkanı M. Sefa Sirmen, çocukları ve eşi ile ortak olduğu iki şirketi için iflas erteleme istedi. Mahkeme, şirketlere tedbir kararı verdi faaliyetlerin denetimi için kayyum atadı.

Hürriyet Dünyası'nın ulaştığı bilgilere göre, üç dönem yaptığı İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı yanı sıra, 2002-07 döneminde Kocaeli Milletvekili olarak Meclis’te de görev alan Sefa Sirmen, mali sıkıntıya düşen şirketlerini kurtarmak için mahkemeye başvurdu.

BAŞVURU İKİ ŞİRKET İÇİN

İflas erteleme başvurusu, Direnç İnşaat Taahhüt ve Tic. Limited Şti. ve Başiskele Petrol Ürünleri İnş. Nak. Gıda Otom. San. ve Tic. Limited Şirketi için yapıldı. Şirketlerin borca batık olduğu belirtilen başvuruyu değerlendiren İstanbul Anadolu 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, talep edilen tedbir kararını şubat ayı sonunda verdi; kayyum ataması yaptı.

İCRA TAKİBİ YAPILAMAYACAK

Mahkemenin kararına göre, her iki şirkete yönelik yeni icra takibi yapılamayacak. Mahkeme, daha önce başlatılan takipler için de durdurma kararı verdi. Karara göre, şirketlere ait bankalardaki paralara da haciz konulamayacak.

KAYYUM DENETLEYECEK 

Mahkeme, her iki şirketin faaliyetlerinin denetimi için de Mali Müşavir Yasin Doğan'ı kayyum olarak atadı. Tedbir kararı ile birlikte her iki şirket de, kayyum denetiminde, mahkemeye sunulan iyileştirme projesini uygulamaya çalışacak.

'TEDBİR KARARI İLE ŞİRKETLER TOPARLANIR'

Sirmen Ailesi adına iflas erteleme başvurusu yapan İstanbul Barosu'na üye avukat Şerafettin Yavuz, "Mahkemeye başvurmamızdaki temel gerekçe, ekonomide yaşanan çalkantılar. Ancak, mahkemeye sunulan iyileştirme projesi çerçevesinde her iki şirketin de zaman içinde toparlanabileceğini düşünüyoruz. Tedbir talebi, bir yandan şirketleri korumaya alırken, öte yandan alacaklılıların haklarını da koruma altına almış oluyor" dedi.

ÇOCUKLARI İLE ORTAK

Direnç İnşaat ve Başiskele Petrol’ün ortakları arasında, 13 yıl boyunca Kocaelispor Kulüp Başkanlığı da yapan Sefa Sirmen’in yanı sıra eşi Kamuran ve çocukları Tolga ile Aygül Sirmen Engiz’in de bulunduğu anlaşıldı. Her iki şirketin ticaret sicil kayıtlarının daha önce Kocaeli’nde olduğu anlaşıldı. Ancak, iflas erteleme başvurusu gündeme gelince şirketlerin sicil kayıtları İstanbul’a taşındı. İstanbul Ticaret Odası’na sicil kayıtlarının, geçtiğimiz 25 Ocak günü yapıldığı anlaşıldı.

KONUT VE AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE

İflas erteleme istenen şirketlerden Direnç İnşaat, konut sektöründe faaliyet gösteriyor. Bir milyon lira sermayeli Başiskele Petrol’e bağlı ise Kocaeli ve Gölcük’de akaryakıt istasyonlarının olduğu belirlendi.

Dinçer Gökçe/Hürriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde