"Dövizi silah gibi kullanarak Türkiye'yi dize getiremezsiniz"

"Dövizi silah gibi kullanarak Türkiye'yi dize getiremezsiniz"

30. Muhtarlar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ve PKK'ya seslenerek "Dövizi silah gibi kullanarak Türkiye'yi dize getireceğinizi sanıyorsanız aldanıyorsunuz" dedi

"Dövizi silah gibi kullanarak Türkiye'yi dize getiremezsiniz"
16px
24px
01.12.2016 15:17
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 30'ncu Muhtarlar Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Dolardaki rekor yükselişi dövizin silah gibi kullanılmasına bağlayan Cumhurbaşkanı şu ifadeleri kullandı: 

"Terör örgütlerinin ağababaları bu iş böyle olmuyor, bu sefer belaltından vurmaya başladılar. Ekonomimizin maruz kaldığı saldırıları bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Bu millet darbenin ertesi günü 2,5 milyar dolarını bozdurup ekonomisine destek olmuş millettir. Bugün de dövizi silah gibi kullanarak Türkiye'yi dize getireceğinizi sanıyorsanız aldanıyorsunuz.

2008'de 'Teğet geçecek' demiştim. Türkiye 2010 yılından itibaren tüm dünyayı kendisine hayran bırakan büyüme sürecine girdi. Savunma sanayisinde nasıl kendi göbeğimizi kendimiz kesmek zorundaysak, bu yönde de tedbirlerimizi hayata geçireceğiz.

Vergiydi, SGK'ydı yapılandırılmaya gidildi, 100-112 milyarın üzerinde taksitlendirme yapıldı. 3 yıl içinde de bu rakamı borçlu kardeşlerimiz ödemiş olacaklar. Kamu sözleşmelerinde dövizten TL'ye geçiş bunun ilk adımıdır. Bundan sonra bir süre böyle gideceğiz. Türkiye'nin istikameti sağlamdır. 2023 hedeflerimize ulaştığımızda kendimizden çok daha emin bir şekilde geleceğe bakacağız."

"NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE"

Avrupa Birliği ile ilişkiler için " Üzerimizde yarım asırdır süren oyalamacanın yorgunluğu var, çok oyalandık, 53 yıl... Kendi değerleriyle, ilkeleriyle çelişme pahasına Türkiye'ye tavır alan bir kurumun kimseye güven vermesi mümkün değildir" ifadelerini kullanan Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Şayet ülkemize karşı olan anlamsız husumetini, çifte standardını bir kenara bırakırsa, hemen yarın Avrupa Birliği'ne tam üye olmaya hazırız. Avrupa Birliği, ülkemize söz verdiği ama kasıtlı olarak tutmadığı vize serbestisi, mülteciler için toplamda 6 milyar avro yardım, fasılların açılması gibi adımları attığında, biz de elbette iyi niyetimizi göstereceğiz. Ama artık tek taraflı adım atma dönemi bitti. Hani bizde bir söz var ya; ne kadar ekmek o kadar köfte."

Cumhurbaşkanı, Batı'yla olan ilişkilerin Doğu'ya, Doğu ile olan ilişkilerin Batı'ya alternatif görülmediğini vurgulayarak, "Tam tersine bu konumumuzu, kendimiz ve dostlarımız açısından birbirini tamamlayan, birbirini bütünleyen ilişkilerin teminatı olarak kabul ediyoruz. Aynı durum Karadeniz ve Akdeniz bölgeleri için de geçerlidir. Her iki denizin dört bir tarafındaki ülkeler, 'kapı bir' değilse de 'denizimiz bir' komşumuzdur" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde