''Bursa Otomobil Fuarı 2011'' başlıyor

''Bursa Otomobil Fuarı 2011'' başlıyor

Bursa Oto Show Fuarı 2011, 11 Nisan Pazartesi günü kapılarını açacak.

''Bursa Otomobil Fuarı 2011'' başlıyor
16px
24px
08.04.2011 15:30
ABONE OLgoogle

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, düzenlediği basın toplantısında, Tüyap'ın, Otomotiv Distribütörleri Derneğinin (ODD) işbirliği, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) desteğiyle hazırladığı fuarın, 11-17 Nisan tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini söyledi. 

     Ersözlü, Türkiye'nin ihracatının önemli bir kısmını üstlenen otomotiv sektöründe bir üs olarak kabul edilen Bursa'nın, ana ve yan sanayi üretim kapasitesi açısından sektörde lokomotif bir şehir konumunda olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu: 

     ''Bu yılın ilk oto show fuarı olma özelliğini taşıyan, sektördeki önemli markaların en son modellerinin sergileneceği, yeni modellerin lansmanlarının yapılacağı Bursa Oto Show 2011 Fuarı'nda ilgililer sektördeki yenilik ve gelişmeleri topluca izleme fırsatı bulacaklardır. Fuar kapsamında yer alan 'Tunning Özel Bölümü'nde sergilenecek son model aksesuarlar fuara çeşitlilik kazandıracaktır. Kentimizde ülkenin en büyük otomobil ve ticari araç üreticilerinin yer alması sebebiyle büyük istihdam yaratılmakta ve Bursa ekonomisine önemli bir girdi sağlanmaktadır. Bursa Oto Show Fuarı ülkemizde düzenlenen fuarlar içerisinde ayrı bir öneme sahiptir. Fuara katılan firmalar bu öneme istinaden fuarda özenle birbirinden şık stantlar hazırlayarak, son model araçlarını sergilemek isteği içinde olacaklardır.'' 

     İki yıllık periyotlarla düzenlenen Bursa Oto Show Fuarı'nı, 2009 yılında 89 bin 650 kişinin ziyaret ettiğini hatırlatan Ersözlü, bu yılki fuarda BMW, Cherry, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Güleryüz Cobra, Honda, Hyundai, Iveco, Jaguar, Kia, Land Rover, Mercedes, Mini, Nissan, Peugeot, Proton, Renault, Subaru, Toyota gibi otomobil, 4X4, ticari araç, motosiklet markaları ile sektörde faaliyet gösteren tuning, aksesuar, lastik firmalarının ve akücülerin yer alacağını belirtti. 

     Ersözlü, fuar süresince katılımcı firmaların stantlarında Honda Civic HB, Citroen C5, Proton Saga, Persona, Peugeot 508 modellerinin Türkiye lansmanlarının, Mercedes C Facelift, Chery Limuzin, LPG İnkagaz BMD, Iveco 4x4, Subaru Yeni Impreza STI 300 HP, 2.0 Forester, Fiat Yeni Doblo Conformatic Vites, Hyundai Accent Blue, Renault Latitude, Nissan Yeni Micra, Juke, Yeni Xtrail modellerinin de Bursa lansmanlarının yapılacağını söyledi. 

     Ersözlü,'Geçmişten Günümüze Klasik Araba Sergisi'nde yer alacak 1959 model Cadillac, 1960 model Mercedes, 1960 model 190 SL Mercedes, 1965 model Ford Mustang, 1967 model Ford Corvette, 1955 model Ford Thunderbird, 1974 model Volkswagen, 1967 model Austin Harley, 1969 model Jaguar, 1970 model Rolls Royce marka otomobillerin de ilgililere keyifli bir nostalji yaşatacağını belirtti.

     Bursa Oto Show Fuarı'nın VIP açılışı ve protokol töreninin, 11 Nisan Pazartesi günü saat 17.00'de yapılacağını belirten Ersözlü, fuarın ilk gününün, sadece özel davetliler, protokol ve basın mensuplarının ziyaretine açık olacağını bildirdi. 

     Fuar, 12-16 Nisan tarihleri arasında 11.00-22.00, 17 Nisan tarihinde de 11.00-21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde