'Burası Allah’ın evi' dedi, Bakan'a camide yerini vermedi

'Burası Allah’ın evi' dedi, Bakan'a camide yerini vermedi

Cuma namazını ön safta kılmak isteyen Bakan Kurum'a, vatandaş, "Burası Allah’ın evi" diyerek, yerini vermedi.

'Burası Allah’ın evi' dedi, Bakan'a camide yerini vermedi
16px
24px
22.11.2019 21:24
ABONE OLgoogle

İncelemelerde bulunmak üzere bugün Sinop’a gelen Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cuma namazı için şehir merkezindeki tarihi Alaeddin Keykubat isimli camiye gitti.

Beraberinde AKP Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Köksal Şakalar ve kurum amirleri eşliğinde camiye giren Bakan Kurum ön safta Müftünün yanında oturmak istedi.

Bu sırada daha önce her zaman aynı yerde namaz kıldığı bölümde oturan 75 yaşındaki 3 çocuk babası Bilal Göbeloğlu, Bakan camiye gelmeden önce “Buraya Bakan, vali ve milletvekili gelecek sen arka tarafa geç” denilerek kaldırılmak istendi.

Buna tepki gösteren Göbeloğlu, “Burası Allah’ın evi ben hep burada kılıyorum kim gelirse gelsin yerimden kalkmam” dedi ve yerinden kımıldamadı.

Halksesi’nden Mete Çağdaş’ın haberine göre, daha sonra camiye giren Bakan Murat Kurum ön safa giderek müftü ile yan yana oturan Bilal Göbeloğlu’nun arasına girip oturmak istedi.

Bunun üzerine Göbeloğlu, Bakanı tanımadığı için “Burası müftünün yeri oturma” diye izin vermek istemedi. Daha sonra araya giren müftü “Bakan Bey” diyerek Göbeloğlu’nu uyardı ve bakan ondan sonra yanlarına diz çöküp oturdu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde