'Bülent Arınç haklıymış, Melih Gökçek bu işin göbeğine kadar içinde'

'Bülent Arınç haklıymış, Melih Gökçek bu işin göbeğine kadar içinde'

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Aygün'le yaşanan TOGO Kuleleri tartışmalarının Melih Gökçek'le de ilgilisi olduğunu belirterek, "Onu zaman gösterecek ama göbeğine kadar içinde bu işin" dedi.

'Bülent Arınç haklıymış, Melih Gökçek bu işin göbeğine kadar içinde'
16px
24px
31.12.2019 07:39
ABONE OLgoogle

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programında Didem Arslan'ın sorularını yanıtlıyor.

Kendisine kumpas kurulmaya çalışıldığını söyleyen Yavaş, “Arkasında kimlerin olduğunu biliyorum” şeklinde konuştu.

Yavaş'ın öne çıkan ifadeleri şöyle: Aygün-Yavaş kavgasının göbeğindeki isim... Ankara'nın giriş-çıkış kapısını da tutmuş

SİNAN AYGÜN'ÜN İSTİFASI

Benim tarzıma uygun değil ama kolay kazanmaya alışmış kişi ile kanunları uygulayan kişi arasında bir tartışma söz konusu. İmar planından dolayı mahkemenin iptal etmesi var. İçerisinde bir kısım hileli davranışlar var. Meclisten bu kararlar geçerken plan notlarının saklanması gibi deştikçe ortaya saçılan şeyler var. Bizim Büyükşehirin 35 bin davası var. Benim için 35 davadan bir tanesi. Belediye meclisi karar almıştır, biz bunu temyiz etmemişizdir. Temyiz etme yönünde çok baskı yapıldı. 'Siz yeter ki 'evet' deyin biz AK Parti ve MHP gruplarını ayarlarız' lafları edildi. Açık açık her yerde gitmeyeceğimi ifade ettim. Kendi dilekçelerinde kendisinin 10 defa 20 defa benimle görüşmek istediğini ve benim görüşmediğimi. Togo Kuleleri'nde karar gizlendi, katlar çıkıldı

AYGÜN'LE GÖRÜŞTÜ MÜ?

 Hayır hiç görüşmedim. Aslında televizyonda tartışılmayan öncesi de var. Temmuz, Ağustos, Eylül ayları olabilir. O günlerde MHP'li belediye meclis üyeleri Sinan Aygün'ün binasının mühürlenmesiyle ilgili üç kez önerge verdiler. Hukuk servisine havale ettim. Bu arada Sinan Aygün görüşmek istedi, görüştük. 'Benim burada müktesep hakkım var, mühürleyemezsiniz' dedi. Ben hukuk müşavirini yanımıza çağırdım. 'Ben Sinan Aygün'ün düşmanı falan da değilim. Siz bir inceleyin' dedim. Hukuk servisimiz Danıştay 6. Daire'den emekli hakimle görüşüp mütalaa aldı. Biz o zaman mühürlemedik.

25 MİLYON LİRA İDDİASI  Mansur Yavaş - Sinan Aygün krizinin merkezindeki avukatın sırları

Sinan Aygün'ün İstediği şu, ben istinafa gideyim inşaat seviyesini yüzde 100'e çıkarayım. Benim ona göz yummamı istiyordu. Ben hukukçuyum. İstinafa gitmemizin istemesinin sebebi, ben orada işimi hallederim mi demek istiyor? CHP üyelere diyor ki, 'Siz kabul edin AK Parti ile MHP'yi bana bırakın' diyor. 25 milyon lirayı konuşturan kendisi. Ben 32 derslikli liseyi inşa edeceğim diye söylemiş. 'Kaç para bir okul' diyor, orada da 'Ne bileyim abi 25 milyon lira vardır' diyor. Ondan rakam isteyen falan yok. Milli Eğitim Bakanlığı ile hayırsever Sinan Aygün olarak protokolü yapmış. Gökçek beni aradı, 'bunu öyle yapma da bize yap' demiş, ondan sonra vazgeçtim diyor. Ankara Büyükşehir'in imar daire başkanı bunu fark etmiş. Binayı bitirmeden bize okul yapacaktı diyor. Ancak hayırsever olarak yaptırılacağının bildirildiği ve taahhüt verdiği anlaşılmıştır diye yazıyor. Söz konusu okulun yapımının hayır amaçlı olmaktan ziyade onaylanan imar planının, plan notunda bulunan kamu kuruluşunun sağlayacağı imarlı eğitim parseli üzerine 32 derslikli lise, diğer yapılarla eşzamanlı diyor. Yani diyor bu okulu yapmadan biz iskan yapmayacağız deniyor.

"TUZAK KURMAYA ÇALIŞMIŞ" 

"Onlar diyor ki 'Bizi Sinan Aygün çağırdı' diyor. Çağıran kendisi. Demek ki tuzak kurmaya çağırmış. Ben hukukçuyum, birisi gelse, Aygün'ün oraya rüşvet ister gibi para istese, ne yaparsınız, kovarsınız değil mi? Çıkıp aynı arabayla belediyeye mi gidersiniz? Burada kumpas kurmaya çalıştılar. Arkasında kimler olduğunu biliyorum. Bu olayın olduğu günlerde kimlerle telefon görüşmesi yaptıklarını isteyeceğim. Farkında mısınız AK Parti ve MHP uzaktan istiyor. Kendi meclis üyeleri oybirliği ile Sinan Aygün'ün aleyhine almış. Biz o kararları uyguluyoruz. Mansur Yavaş ile rüşvet kelimesini yan yana getiriyor. Bu çamurlar bize bulaşmıyor. Allah kendi dillerini kendilerine doluyor. Asla ve asla böyle bir ifade olmamasına rağmen bir kısım medya saldırdıkça saldırıyor.

"MELİH GÖKÇEK BU İŞİN GÖBEĞİNE KADAR İÇİNDE"

( Melih Gökçek'le ilgisi var sorusu üzerine)  Onu zaman gösterecek ama göbeğine kadar içinde bu işin.

Bu soruyu soran Beyaz TV muhabiri. Sürekli görüşüyorlar. Artık Melih Bey işi gücü bıraktı, sürekli internetten hakaret üzerine hakaret ediyor. Kendisini muhatap almıyoruz. Bütün belediye meclis kararlarında plan notları saklanmış. Benim görevi devraldığımda yüzde 30. Asıl kıymetli yer aşağısı. Mahkeme kararı bozuyor. Biliyor ki inşaat durdurulacak. Mayıs ayında inşaat seviyesi yüzde 60. Her işi bırakmış AVM'ye yüklenmiş. Ben başkasının para hırsıyla, kazancıyla uğraşacak halim yok. Mantık şuydu Ankara'da, biz seçilecinceye kadar, kim gelirse gelsin işimizi hallederiz, yok artık böyle bir şey. 8 ay boyunca bir tane imar rantı kararı geçmedi.

"BÜLENT ARINÇ HAKLIYMIŞ"

(Bülent Arınç'ın da 'Gökçek Ankara'yı FETÖ'yü parsel parsel satmıştır' ifadesi) Haklıymış. Genellikle Çukurambar'daki fotoğraflar kullanılır. Aday olduğumda benim kızım hazırlıkta okuyordu. Üçüncü sınıfı geldiğinde sınav kaçırdı. Çukurambar birden bire 20-30 katlı nüfus arttı. Trafik çekilmez oldu. Bu yüksek katlı binaları yapanlar kim? Hep aynı isimler çıkıyor. Sayın Yalçın Akdoğan Başbakan Yardımcısıydı. 17-25'ten sonra ısrarla 'Bunların mallarını almayın' dedi. Hala Sinan Aygün hakkında tek soruşturma yok. Bunların hepsi satıldı ve paralar yurt dışına gitti.

YIKIM KARARI VERİLECEK Mİ?

30 bin metreakare inşaat yapma hakkı var. Buna göre kendinizi ayarlayın dedik. Projenizi tadil edin, yıkacaksanız, yıkın, indireceksiniz indirin dedik. 1 ay bekleyeceğiz. Yapmazsa yıkarım. Ankara'nın 20 bin müteahhidi var. Bunların içerisinde sadece 8-10 tanesi yüksek kat alıp haksız kazanç sağladılar. Bunların hepsi FETÖ'ye gitti. Sinan Aygün'ün ortakları dahil şimdi yurt dışında.

"YAVAŞ'I FETÖCÜLER ADAY YAPTI" DEYİNCE UĞRAŞMA KARARI ALDIM"

İçişleri Bakanlığı Mansur'u görevden alır, biz de kurtuluruz diye düşünmüşler. Seçimden önce de denediler. Seçimin bittiğinin farkında değiller. Ankara halkına hukuka uygun bir şekilde hizmet etmekten başka bir şey düşünmüyoruz.

Kendisinin 'Mansur Yavaş'ı FETÖ'cüler aday yaptı, ikna etti' deyince farz oldu uğraşmak. O verdiği isimler kimlerle daha çok görüşmüş. Verdiği ismin binası henüz bitmemişti, olduğu gibi Gökçek fotoğraflarla dolu.

"CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI GİBİ KESİNLİKLE BİR FİKRİM YOK"

 Kesinlikle böyle bir fikrim yok. Ankaralı bizi hizmet için seçti. 

(Bu kapı tamamen kapalı mı? sorusu üzerine)   Evet kapalı. Ben siyaseti bırakmıştım. Benim için en büyük makam, görev sürem bitince 'geldi, adam gibi hizmet etti' desinler. Çoluğuma, çocuğuma yarın 'Baban güzel hizmet etti, biz kendisinden razıyız' derlerse benim için en büyük makam o.

"KANAL İSTANBUL'LA İLGİLİ OLARAK VAHİM İDDİALAR VAR"

Kamu hukuku yöneticileri, siyasi yöneticiler, AİHM'de görev yapanlar böyle çabucak verilecek kararlar değil. Bence referanduma gidilmeli. Dünyada başımıza ne gelirse çevre faleketlerinden. Ankara'da her yerde gökdelenler oldu. Ankara'nın iklimi değişti, nem var artık Ankara'da. Bizim yaptığımız müdahaleler mutlaka bir şeyleri bozuyor. Şimdi çevre felaketinin tek sebebi bizleriz. İstanbul'un bir ekolojisi var. Allah'ın yarattığına dokunmamak lazım. Bizim için iyi bir şey olsaydı oradan ikinci kanal mutlaka olurdu. Bir Suveyş Kanalı, Panama Kanalı ile aynı ortamda değiliz. Bilim adamlarının bu konuyu tartışması gerekir. Bazı görüşler var çok vahim. Marmara'daki canlının ortadan kalkabileceğini, Boğazdaki akışı değiştireceği söyleniyor. Bilim adamlarına itimat etmek durumundayız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde