'Boyner’e ağır eleştiri yaparken ne kadar haklıymışım'

'Boyner’e ağır eleştiri yaparken ne kadar haklıymışım'

Arınç, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in sözleriyle ilgili olarak, “Yani ben o sözlerimde ağır bir eleştiri yaparken ne kadar haklıymışım diye düşünüyorum''

'Boyner’e ağır eleştiri yaparken ne kadar haklıymışım'
16px
24px
01.06.2011 09:02
ABONE OLgoogle

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in sözleriyle ilgili olarak, “Yani ben o sözlerimde ağır bir eleştiri yaparken ne kadar haklıymışım diye düşünüyorum. Çünkü onun amacı, anlıyorum ki internette bir sansürü eleştirmek değil, internette yapılacak bir filtrasyona özgürlükler adına sahip çıkmak değil. O bu Hükümeti beğenmiyor, Hükümeti eleştirmek için bahane arıyor” dedi.

Arınç, NTV’de katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. “İnternette filtre konusunda TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner’in kendisine yönelik sözleri” sorulan Arınç, şöyle konuştu:

“Mesele şuydu, ben kendisini çok ağır eleştirdim. O da beni çok ağır eleştirmiş. Bence iş burada bitti. Ben söyleyeceğimi söyledim. Tekrar ona cevap vermek nezaketsizlik olur. Bir hanımefendiye karşı da ben bunu yapmam. Ben onu ağır eleştirdim, evet sözlerimin ağırlığını biliyorum, o da maşallah çok ağır bir eleştiri veya aleyhimde konuşma yapmış veya yazılmış, imzalamış neyse. Şimdi bunun dışında başka bir yerde konuşmasını duyuyorum, ‘Cumhuriyet  yangınlar içerisinde, biz AVM’leri konuşuyoruz’ diyor. Bendeki kanaat pekişiyor. Yani ben o sözlerimde ağır bir eleştiri yaparken ne kadar haklıymışım diye düşünüyorum. Çünkü onun amacı anlıyorum ki internette bir sansürü eleştirmek değil, internette yapılacak bir filtrasyona özgürlükler adına sahip çıkmak değil. O bu Hükümeti beğenmiyor, Hükümeti eleştirmek için bahane arıyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde