"Böyle dolandırıcılık görülmedi" iddialarına cevap

"Böyle dolandırıcılık görülmedi" iddialarına cevap

Türk şirketini kredi bulma vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Musevi işadamı Ariel Mayo'dan cevap

"Böyle dolandırıcılık görülmedi" iddialarına cevap
16px
24px
03.11.2010 14:27
ABONE OLgoogle

Eliyahu Mayo ve oğlu Ariel Mayo'nun sahibi olduğu uluslararası kredi ve finans şirketi, aralarında birçok ünlü markanın da bulunduğu onlarca Türk şirketini kredi bulma vaadiyle dolandırdığı iddia edilmişti.

Musevi asıllı Türk işadamı Ariel Mayo, hakkındaki itham ve suçlamalarla ilgili olarak "Ben kimseyi dolandırmadım" dedi. Mayo, bazı müşterileriyle aralarında varolan ticari anlaşmazlıkların yargıda olduğunu belirtip, ''Tüm bu yapılanlar yargıyı etkilemek için bir komplo...Bize iftira atıyorlar; bir taraftan da bu konu üzerinden, 'çözeriz' diye arayıp, bizden para sızdırmaya çalışanlar var'' iddiasında bulundu. 

     Ariel Mayo, Tel Aviv'deki evinde, son günlerde hakkında ileri sürülen iddialarla ilgili olarak AA muhabirine açıklamalarda bulundu.Firma olarak, 1997'nin başından bu yana Tel Aviv Ticaret Odası'na bağlı olarak, finans sektöründe danışmanlık ve aracılık hizmetleri yaptıklarını söyleyen Mayo, "Biz Avrupa'da sayısı 600'ün üzerindeki banka ile çalışıyoruz. bu sektörde bilinen bir aracı kurumuz" dedi. Türkiye'de çok müşterilerinin bulunduğunu belirten Mayo, bir çok projenin de finansmanında aracılık ettiklerini, bugüne dek bu tür suçlamalara muhatap olmadıklarını kaydetti. 

     Kimseye kendilerinin gitmediklerini, müşterilerinin acenteleri vasıtasıyla kendilerine geldiğini de söyleyen Mayo, yaptıkları iş nedeniyle bankalardan kredi arayışında olan firmaların bilgilerini içeren dosyalar hazırladıklarını, müşterileri adına yaptıkları her işin karşılığının belli olduğunu, bunların hepsinin faturalı ve dökümünün mevcut olduğunu ifade etti. 

     "Biz bu rakamları alıp cebimize indirmiyoruz" diyen Mayo, aldıkları paraların yaptıkları hizmetin karşılığı olduğunu da kaydetti. "Ben kimseyi dolandırmadım'' ifadesini kullanan Mayo, ''60 milyon dolar gibi rakamlardan bahsediyorlar. 60 milyon dolar parayı bir arada görsem, artık iş yapmaya ihtiyacım kalmaz" dedi. 

     Ariel Mayo, ancak kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili olarak, acentelik yapan C.S ve K.A. adlı şahısları da suçladı ve bu kişilerin kendilerine getirdikleri müşterilerden elden paralar aldığını öne sürdü. 

     İddialarda adı geçen bazı müşterilinin kredileri çıkmasına rağmen kendi istekleriyle kredi kullanmadığını da söyleyen Mayo, kredi kullanılması da kendilerinin bu konudaki aracılık hizmetlerinin karşılığını aldıklarını dile getirdi. Mayo, bazı müşterilerinin ise verdikleri yalan veya yanlış bilgileri nedeniyle de bankalardan kredi taleplerinin kabul edilmediğini anlattı.
     Ariel Mayo, iddialarda adı geçen bazı müşterilerinin arayıp, bazı haberlerde "kendilerine atfen söylenenlerin doğru olmadığını söylediklerini, hatta bazılarının bunu yazılı olarak kendisine ilettiklerini" de belirtti. 
     
     LİMUZİN MESELESİ
     
     Ariel Mayo, İsrail'e gelen müşterilerini limuzin'le alıp getirdikleri yolundaki sözlere de sert çıktı. Mayo, "İsrail'e gelen müşterilerimizi elbette havalimanında karşılıyoruz. Hatta pasaport işlemlerinde kendilerine yardımcı oluyoruz. İsrail'e dışarıdan gelenlerin pasaport işlemleri uzun sürer, hatta bazen saatlerce havalimanında tutarlar. Biz bunlardan müşterilerimizin etkilenmemeleri için yardımcı oluyoruz. Bazen ben gelip kendi arabamla alıyorum; bazen de taksiyle aldırıyorum. Ama iddia edildiği gibi hiç Limuzin ile müşteri aldırdığım olmadı. Kaldı ki; bu da suç değil" dedi. 

     Bürosunda Osmanlı kılıçları; Türk bayrakları olduğunu ifade eden Mayo, "Ofisime bunları koymuşsam, bu beni suçlu mu, dolandırıcı mı yapar" diye de sordu. 

     Türkiye'ye gidiş-gelişlerinde sahte pasaport kullandığı iddialarıyla ilgili olarak da Mayo, "Ben İsrail vatandaşıyım. tüm seyahatlerimde bu pasaportu kullanırım. Türkiye'ye de hep bu pasaportla gittim geldim; hiçbir engel ve kısıtlama ile karşılaşmadım. Benim değil sahte pasaportla, sahte evrakla bile işim olmaz" diye konuştu, "Çamur at, izi kalsın mantığıyla hareket ediyorlar" dedi. 

     Mayo, bir zamanlar kendisine müşteri getiren K.A adlı şahısın şimdi kendilerinden para sızdırmak amacıyla, müşterileri olan kişi ve kurumları toplayıp, bu tür hileli yollara başvurduğunu da savundu. Mayo, "Bize şantaj yapıyorlar. Telefonlar açıyorlar; 250 bin Avro ver, bütün bunlardan kurtulursun diyorlar" iddiasında da bulundu.

İŞTE İDDİALAR

Yeni Şafak'ta çıkan haberlerde Eliyahu Mayo ve oğlu Ariel Mayo'nun sahibi olduğu uluslararası kredi ve finans şirketi, aralarında birçok ünlü markanın da bulunduğu onlarca Türk şirketini kredi bulma vaadiyle dolandırdığı açıklanmıştı. Baba ve oğul, kredi arayışında olan Türk firmalarını Tel Aviv'e davet ettiği ve kredi garantisi verilen işadamlarından aracılık hizmetleri karşılığında milyonlarca dolar toplandığı öne sürülmüştü.

Ariel Finans'ın cazip faiz oranlarına aldanıp kredi başvurusu yapan Türk şirketlerinden 'sigorta ödemesi', 'aracılık hizmet bedeli', 'denetim rapor ücreti' ve 'ekspertiz parası' adı altında 60 milyon dolara yakın para aldığı açıklanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde