'Bor devrimi' diyen İnce'ye Bilal Erdoğan da 'Borcam' dedi: Evlerimizde kullanıyoruz ya!

'Bor devrimi' diyen İnce'ye Bilal Erdoğan da 'Borcam' dedi: Evlerimizde kullanıyoruz ya!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Bu gençliğin önüne hangi projeyle çıkıyorsunuz? Sizin projeniz hangisi? Dün bir tanesini öğrendik. Borcam projesi var. Evlerimizde kullanıyoruz ya. Bor karışımlı camdan üretilen sıcağa dayanıklı cam" dedi.

'Bor devrimi' diyen İnce'ye Bilal Erdoğan da 'Borcam' dedi: Evlerimizde kullanıyoruz ya!
16px
24px
13.06.2018 09:06
ABONE OLgoogle

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kütahya'da geçen hafta sonu bormadeniyle ilgili yaptığı açıklamada "Biz madenlerimizi mamul madde olarak satmamız lazım. Yani bordan füze yakıtı yapmamız lazım. Bordan ısıya dayanıklı cam yapmamız lazım. bor olarak satarsan ucuza satarsın ama füze yakıtı olarak satarsan, ısıya dayanıklı cam olarak satarsan pahalıya satarsın" dedi.

İnce'nin bu açıklamaları hakkında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da "Yahu günaydın. Borcamı üretip, evlerde kullanalı 10 yıllar oldu, biz çoktan ürettik çoktan" ifadelerini kullandı.

Bor madeniyle ilgili olarak bir açıklamada Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan 'dan geldi. Bilal Erdoğan: Ülkemizin öyle bir lideri var ki Amerika'sı, Avrupa'sını dinlemiyor

'YAPILANLARI YAPMAMAYI ÖNERDİLER'

Zonguldak'ta yüksek istişare kurulu üyesi olduğu TÜGVA'nın açılış törenine katılan Bilal Erdoğan , şunları söyledi:

"Bu ülkede bunları yapanları gericilikle yaftalayanlar, alternatif olarak sadece yapılanları yapmamayı önerdiler. Birinci köprü yapılacağı zaman yapmamayı teklif ettiler, ikinci köprüyü yapılacağı zaman yapmamayı teklif ettiler. Üçüncü köprü yapılacağı zaman yapmamayı teklif ettiler. Hatırlayın Gezi kalkışmasını. Üçüncü havalimanının yapılmamasını teklif ettiler. Kanal İstanbul'un hala yapılmamasını teklif ediyorlar. Peki bu gençliğin önüne hangi projeyle çıkıyorsunuz. Sizin projeniz hangisi? Dün bir tanesini öğrendik. borcam projesi var.

'ÇOK BASİT VE UCUZ SİYASET, YAZIK GÜNAH'

Evlerimizde kullanıyoruz ya. bor karışımlı camdan üretilen sıcağa dayanıklı cam. Bir tanesi borcam projesi. 68'den beri Türkiye'de üretiliyormuş meğer. Hem de CHP'nin ortak olduğu İş Bankası'nın şirketi tarafından ama haberi yok. Ama onun sayesinde millette öğrendi. Şimdi borla ilgili ülkemizde ciddi çalışmaların AR-GE'lerin yapıldığını çok ileri teknolojik ürünlerde dahi kullanılacak AR-GE bugün yapılıyor. Ama yapılmayacak gibi konuşuyor. Neden? Acaba bunlardan haberi olmayan vatandaşın kafasında bir bulanıklık oluşturabilir miyim. Yani ne olacak? At bir yalan inanan olursa işte partisinde kalacak kadar bir oy kazanır mıyım ümidiyle demek ki. Çok basit ve ucuz siyaset. Yazık günah." Bilal Erdoğan: Avrupa Birliği cazibesini yitirdi, Batı medeniyeti, bir çıkmaza doğru sürüklenmekte

'İNSANLARI YALANLARLA ALDATMAYA ÇALIŞIYORLAR'

Bilal Erdoğan ayrıca Türkiye'deki sağlık sistemiyle ilgili konuştu. Bir dönem İtalya'da yaşayan Erdoğan, bu ülkeden örnekler vererek şunları söyledi:

"Bu ülkede 18 yaşından küçük çocuklar ücretsiz tedavi görecek diyor. Öyle olduğunu bilmiyorlar. Bu ülkede sağlık sistemi nerelerden nerelere geldi. Bendeniz İtalya'da 3-4 yıl yaşadım. Bir ultrason için 3 ay sonrasında randevu verdi İtalya. Çok gelişmiş İtalya'dan bahsediyoruz. Bugün elhamdülillah ülkemizde MR'ından ultrasonuna hemen telefondan randevunuzu alıp gidiyorsunuz. Yani Türkiye'nin gerçeklerini ya bilmiyor ya da bilmeyen insanları yalanlarla aldatmaya çalışıyor. Gençlerimiz böyle uçuk hikayelerle, uyduruk yalanlarla vatandaşımı kandıranlara değil, yaptıklarıyla, cesaretiyle, dimdik duruşuyla ülkemizi geleceğe taşıyanları önüne almalıdır." Bilal Erdoğan yeni vakıf kurdu: Yönetimde hangi ünlü iş adamları var?..

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde