'Bir daha bankacı başkan olmasın'

'Bir daha bankacı başkan olmasın'

III. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi Perşembe günü başlıyor. Zirvede neler var?

'Bir daha bankacı başkan olmasın'
16px
24px
12.01.2010 15:09
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin önde gelen üst düzey yöneticilerini bir araya getirecek ve bu yıl “Rekabet için Kurumsal Yönetim” temasıyla gerçekleştirilecek III. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi 14 Ocak Perşembe günü Hilton Hotel'de yapılacak.

İş dünyasından temsilcilerin son yönetim standartlarını ve finansal kriz sonrası oluşan yeni yönetim anlayışını tartışacakları zirve, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, Yönetim Kurulu Üyeleri Muharrem Yılmaz ve Salim Kadıbeşegil'in katıldığı bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

500 bireysel ve 8 kurumsal üyesi ile 2003 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), bu yıl 3'sünü gerçekleştireceği Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi iş dünyasının önemli hissedar, profesyonel ve işadamlarını bir araya getirecek. 14 Ocak Perşembe günü 09:30 – 18:00 saatleri arasında İstanbul Hilton Oteli'nde düzenlenecek ve global kriz sonrası yeniden şekillenen yönetim standartları ve yeni yönetim anlayışlarının tartışılacağı zirvenin ardından, TKYD üyelerinin destekleri ile hazırlanan “Aile şirketleri yönetim rehberi” 21 Ocak ve “Türk futbol kulüpleri yönetim rehberi” 29 Ocak tarihlerinde düzenlenecek toplantılar ile tanıtılacak. 

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, Yönetim Kurulu Üyeleri Muharrem Yılmaz ve Salim Kadıbeşegil'in düzenledikleri basın toplantısıyla zirvenin konuşmacıları ve program hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Tayfun Bayazıt, her alanda bir güven bunalımı yaşandığını, toplumun kurumlara olan güvenini tazelemesi için herkesin yönetim kalitesini geliştirmesi gerektiğini belirtti. Yönetim kalitesinin anahtarının kurumsal yönetim ilkeleri olduğunun altını çizen Bayazıt, “Özellikle küresel pazarlarda etkili olabilmek, yeni pazarlarda etkin oyuncular olmak için kurumsal yönetim ilkeleri ön şart haline geldi. Kurumsal yönetim, günümüzde rekabeti belirleyen temel unsurlardan biridir. Adil olmak, şeffaf, sorumlu ve hesap verebilir ilkeleri uygulamaya almak toplumun tüm kesimlerinin beklentisi haline geldi” diye konuştu.  

İnternet üzerinden bölge ülkelere ve Anadolu şehirlerine canlı olarak yayınlanacak zirveye TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Prof. Vedat Akgiray, İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Institute of Directors Genel Direktörü Miles Templeman, Global Reporting Initiative Yönetim Kurulu Başkanı Mervyn E. King, CSR International Kurucusu Wayne Visser, ARGE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, TOFAŞ CEO'su Ali Pandır'ın da aralarında olduğu birçok konuşmacı olarak katılıyor.

Toplantıda gazetecilerin finans konusundaki sorularından bunalan (Aynı zamanda Yapı Kredi bankası'nında CEO'su olan) Tayfun Bayazıt, TKYD'de yardımcıları Muharrem Yılmaz ve Salim Kadıbeşegil'e, "Benden sonra başkanlığa bankacı başkan seçmeyin" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde