'Bilinen Bayan'ın bilinmeyen rekoru!

'Bilinen Bayan'ın bilinmeyen rekoru!

Meclis gündemine taşınan 'Bilinen Bayanlar'ın dosyası kabarık çıktı.

'Bilinen Bayan'ın bilinmeyen rekoru!
16px
24px
23.05.2012 05:58
ABONE OLgoogle

Meclis gündemine taşınan 'Bilinen Bayanlar'ın dosyası kabarık çıktı. İstanbul Emniyeti'nin verilerine göre son bir yılda, 49 seks işçisi hakkında 6 bin 500 idari işlem yapılmış

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, geçen hafta İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde 'Önleyici Hizmetler Büro Amirlikleri Puan Cetveli belgesinde geçen 'Bilinen Bayan' teriminin tanımı nedir?' dedi. Yanıt İstanbul Valiliği'nden geldi:

'Tabir, teşhircilik yaparak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bayanlar için kullanılmaktadır.' Bu tanımla birlikte gözler İstanbul'daki 'Bilinen Bayanlar'a çevrildi. Zira hem polisi hem de çevre sakinlerini canından bezdiren seks işçilerinin dosyası bir hayli kabarık. Son bir yılda, 35 hayat kadını ve 14 travesti hakkında 6 bin 500 idari işlem yapılmış. İşte İstanbul Emniyeti'nin bir yıllık bilançosu:

İKİ SAAT ARAYLA NÖBETE...

- Sahil yolunu mesken tutan hayat kadınlarına yönelik ilçe emniyet müdürlükleri tarafından defalarca operasyon yapılmış. Ancak haklarında sadece Kabahatler Kanunu uyarınca trafiği tehlikeye düşürmekten işlem yapılabilmiş. Seks işçileri her defasında yasal boşluktan yararlanarak serbest kalmış.
- Aralarında rant kavgasına giren seks işçilerinin mesai saatleri de belli. Gündüzleri iki saat arayla nöbet tutan hayat kadınları, geceleri yerlerini travestilere bırakıyor. Günlük ortalama kazanç ise 800 ile bin 200 lira arasında.
- İdari işlem rekoru ise Demet S'de.
340 defa polise yakalanan Demet S., her seferinde serbest bırakılmış. Polis kayıtlarına göre bir yılda Songül Ç. 335, Aynur E. 225, Gülcan Y. 120, Semine Ö. 325, Semra B. 306, Arzu B. 238, Zehra T. 300, Şennur Ö. 310, Nebahat Ö. ise 240 defa gözaltına alınmış.

VATANDAŞ ÇÖZÜMÜ BULMUŞ

- Çevre sakinleri ise isyanlarda. Vatandaşlardan bazıları 'Defalarca şikayet ediyoruz. Polis gelip alıyor ama serbest kalıyorlar' diyerek veryansında bulunuyor. Bazıları ise kendi çözümünü üretmiş. Seks işçilerini görünce yol üzerinde duranların görüntülerini kaydederek internette yayıyorlar.

Devrim Tosunoğlu/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde