'Ben de mağdurum, Demokrasi Müzesi kurmaya talibim’

'Ben de mağdurum, Demokrasi Müzesi kurmaya talibim’

Turanlı, “Demokrasi Müzesi’ni kurmaya ben talibim, devlet bir yer verirse, hemen inşaatına başlarım” dedi

'Ben de mağdurum, Demokrasi Müzesi kurmaya talibim’
16px
24px
30.07.2016 07:06
ABONE OLgoogle
TAŞYAPI İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Emrullah Turanlı, 15 Temmuz darbesini değerlendirirken, “Hande Fırat, o gece Cumhurbaşkanı’yla cumhurunu o küçücük telefonda bir araya getirip, darbecileri engelledi. Hande Fırat’ı bu milletin binlerce yıl alkışlaması lazım. Birkaç saniye gecikse, durum farklı gelişebilirdi. Kendisine ömür boyu minnettar kalacağım” dedi.

Darbeyi önleyen telefonun maddi değerinin ölçülemez olduğunu ve ‘Demokrasi Müzesi’ne konulması gerektiğini söyleyen Turanlı, “Demokrasi Müzesi’ni kurmaya ben talibim, devlet bir yer verirse, hemen inşaatına başlarım” diye ekledi.

TOKİ gibi, Taşyapı’nın da piyasayı canlandıracak kampanyalar başlatacağını da söyleyen Turanlı şöyle konuştu: “Faiz almayacağız, banka kredisi aramadan, Taşyapı kredisi ile satış yapacağız, vadeyi uzuna yayacağız. Yeni istihdam için neticede bize de kaynak lazım. Bu yüzden biz de elimizden geldiği kadar, aynı kampanyaları gündeme getireceğiz. Enerji alanında, turizm alanında ve konut üretimi alanında yatırımlarımız var. Biliyorsunuz Kıbrıs’taki yatırımımız devam ediyor. İstanbul’da 1 otelimiz var 3 tane daha yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Bakanımızın Türkiye’deki kaynakları değerlendirmemiz lazım düşüncesini de biliyoruz. Enerji yatırımlarımız devam ediyor. 2016 -2017 programında Allahın izniyle 2 milyar dolar değerinde yatırımlarımız olacak.Ayrıca bu dönemde, devlet yeniden yapılanırken, politikadaki ve bürokrasideki hainlerin de ayıklanmasını bekliyoruz. Ülkenin kalkınması için bu da çok önemli. Çünkü bu hainler, ülke kalkınmasına engel oluyorlar.

HESAP VERECEKLER

Emrullah Turanlı, kendisinin de FETÖ örgütü mağdurlarından olduğunu belirterek, “Devlete sızmış hainler, yıllardır bunu yapmaya çalışıyor, devletin temeline dinamit koymak istiyordu. Gizlice büyüdüler, belli bir güce kavuşunca, harekete geçtiler. 17 Aralık’ta da bizi ahlaksızca gözaltına aldılar. Dertleri yolsuzluk filan değil, darbeyi o zaman yapmaktı. Hükümeti devirmek istiyorlardı. Ama başarıya ulaşamadılar. Aynı hainliğe tekrar kalkışınca, bu kez halk ayaklandı, sokağa çıktı, oyunlarını bozdu. Şimdi yargıda hesap verecekler” açıklamasını yaptı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde