'Ben atom gibiyim eksenim kaymaz'

'Ben atom gibiyim eksenim kaymaz'

Başbakan'ın yakın arkadaşı Remzi Gür 'Rusya'yla yıllarca ticaret yaptık komünizm mi ihraç ettik? Doğu'ya ticaret eksenimizi kaydırmaz' dedi

'Ben atom gibiyim eksenim kaymaz'
16px
24px
02.07.2010 08:51
ABONE OLgoogle

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın arkadaşı ve Ramsey Giyim'in sahibi Remzi Gür, eksen kayması tartışmalarını Kuzey Irak'ın Erbil kentinde değerlendirdi. Ticari temaslarda bulunmak için geldiği Erbil'de gazetecilerle sohbet eden Gür, Irak'ta mağaza açmak istediğini belirten Remzi Gür, Erbil'den önce Bağdat,  Basra ve Süleymaniye'ye de gittiğini ancak orada ortamın uygun olmadığını ifade ederken, şartların uygun olması ile o kentleri de gündemine alacağını söyledi.

KOMÜNİZM GELDİ Mİ?

Gür, mağaza açmak ve mal satmak için Doğu'yu tercih etmesi nedeniyle eksen kayması tartışmalarına da girerken, 'Biz Irak ile bir devlet, bir aileyiz. Irak, merkezinden çıkmış bir nehir. Akacağı yer denizdir. Irak'ın bağımlı olduğu yer Türkiye'dir. Türkiye, hem yakın komşusu hem de iyi bir ticaret ortağı' dedi. Gür, Türkiye'nin komşularını sağdaki ya da soldaki diye ayırmadıklarını belirterek 'Doğu'yla ticaret yapmak, eksenimizin Doğu'ya kayması anlamına gelmez' dedi. Gür, Türkiye'nin Osmanlı'dan beri herkesle yakın ilişki kurduğuna dikkat çekerek, 'Rusya ile yıllarca ticaret yaptık diye bize komünizm mi ihraç etti. Doğuyla ticaret yaptık diye Doğulu olmayız. Batılılar da Doğu ile ticaret yapıyor onlar da Doğulu mu oluyor' dedi. Gür, Türkiye'nin her  zaman kendisinden daha iyi olanı almaya çalıştığını kaydederek, 'Kendimizinkinden daha kötü olan bir hayatı niye tercih edip oraya kayalım. Eksen kayması, kendisine konu bulamayanların çıkardığı bir tartışma' dedi.

SİBİRYA'YA DA GİDERİM

GÜR, işadamı olarak insanlara kıyafet satabileceği her noktaya gideceğini kaydederek, 'Güney Afrika'dan Sibirya'ya kadar her yere gider her yerde kıyafet satarım. Niye İran ve Irak'la kendimi sınırlayayım? Atom gibiyim, her eksende olmam. Benim pazar sınırlarım yok' dedi. Gür, ticaretin sadece mal alışverişiyle ilgili değil, insani ilişkilerle de ilgili olduğunu kaydederken, 'Bir ülkeyle ticaret yapabilmek için önce kendimizi tanıştırmamız gerekiyor' şeklinde konuştu.

Deniz Çiçek/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde