'Belirsizlikte risk almalısınız'

'Belirsizlikte risk almalısınız'

Ali Koç, dünyada yaşanan krizi değerlendirirken, "Toz bulutu ortadan kalktıktan sonra..

'Belirsizlikte risk almalısınız'
16px
24px
30.10.2008 07:48
ABONE OLgoogle

Koç Holding Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Ali Koç, dünyada yaşanan krizi değerlendirirken, "Bu toz bulutu ortadan kalktıktan sonra 2009 sonunda beklenen iyileşme döneminde birçok fırsat çıkar" dedi..

Koç Holding Bilgi Teknolojileri Grubu Başkanı Ali Koç, 2009 yılı sonunda dünyada beklenen iyileşme döneminde birçok fırsatın ortaya çıkacağına inandığını bildirdi. Bugün İstanbul'da başlayacak Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) internet sitesinde görüşlerine yer verilen Ali Koç, dünyanın bir deneme döneminden geçtiğini, finansal karmaşa gibi bu karmaşanın yayılma etkisinin de ulusal ekonomilerin altyapılarına bağlı olarak farklı şekillerde ortaya çıkacağını söyledi.

Avrupa ve Orta Asya bölgesinin, altyapısını daha güçlü hale getirmek ve halihazırda iyi giden pazarı daha da sağlamlaştırabilmek için finansmana ihtiyacı olduğunu belirten Koç, Bu toz bulutu ortadan kalktıktan sonra 2009 sonunda beklenen iyileşme döneminde kaldıraç etkisi gösterecek birçok fırsat da ortaya çıkacaktır" dedi.

'HIZLI OLMAYI ÖĞRENDİK'
Türkiye'nin 2001 krizi tecrübesinden sonra özellikle girişimcilerin bulundukları durumu değiştirip geliştirmek için hızlı ve esnek olmayı öğrendiklerini dile getiren Koç, bu tecrübeden yola çıkarak bazılarının kapasitelerini artırdığını bazılarının ise sektör değiştirdiğini ifade etti. Türkiye'nin 2007'de 20 milyar doların üzerinde doğrudan yabancı yatırımı çektiğini anımsatan Ali Koç, konumu itibariyle Türkiye'nin büyüme potansiyeli yüksek komşu ülkelerle çevrelendiğini, son 5 yılda komşu ülkelere ihracatın yüzde 227 arttığını kaydetti.

Belirsizlikte risk almalısınız

* Siyasi ve ticari işbirliği ön koşul. Türkiye'de hükümet işgücü piyasasından sosyal güvenlik reformuna kadar birçok adım attı. İşgücü piyasasında yaptığı reformlarla istihdam üzerindeki finansal ve idari yükleri önemli ölçüde azalttı.

* Risk almak çok önemli. Yeni pazarlar, yeni düzenlemeler, yeni fırsatlar yaratmak için bu belirsiz ortamda karar alma ve yönetim değişikliğine gidebilmelisiniz.

* Araştırma ve geliştirme ekonominin uzun dönemli rekabetinde çok kritik.

* Son olarak girişimcilerin desteklenmesi gelişme açısından çok önemli bir konu.

Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde