'Başkanımızın dediği gibi krizin yerini güvenli bir gelecek aldı'

'Başkanımızın dediği gibi krizin yerini güvenli bir gelecek aldı'

Türkiye’nin yükselen yıldız olduğunu belirten Koç CEO’su Durak “Çarklar dönmeye başladı, yatırım planları raftan indi” dedi

'Başkanımızın dediği gibi krizin yerini güvenli bir gelecek aldı'
16px
24px
11.01.2011 08:39
ABONE OLgoogle

Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Türkiye’nin 2010 yılındaki büyümesiyle tüm dünyada hayranlık uyandıran ve takdirle karşılanan ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Ekonomimiz, kriz psikolojisinden hızla çıktı, çarklar yeniden dönmeye başladı, yatırım planları raflardan indi” dedi.

Durak, Koç Holding’in kurum içi dergisi Bizden Haberler’in Ocak-Şubat 2011 sayısında 2010 yılını ve 2011 yılı beklentilerini değerlendirdi. “Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında hızla yükselen bir yıldız” diyen Durak, şu değerlendirmeyi yaptı:

 “2010 yılında ülkemiz ekonomisindeki olumlu trend,  Koç Topluluğu’nun başarılarında da etkisini hissettirdi. 2010 yılının ilk üç çeyreğinde konsolide satış gelirlerini ve net kârını artıran Topluluğumuz, 5 bin kişiye de ek istihdam sağladı. 2011 yılı ile birlikte bu olumlu etkiyi çok daha net bir şekilde hissedeceğimize inanıyorum. Dünya genelinde sanayinin Batı’dan Doğu’ya kaydığını her defasında dile getiriyor ve oluşacak bu dünya düzeninde yerimizi almanın önemini vurguluyoruz. Uluslararası dinamikler, mevcut jeopolitik ve bölgesel ekonomik ihtiyaçlar, hem batı hem doğu dünyasıyla uyumlu çalışabilme yeteneği, bölge ülkeleriyle her gün daha gelişen ilişkileri, serbest piyasa ekonomisine dayalı ve demokrasisi işleyen bir ülke olması Türkiye’yi bölgesinde benzersiz bir konuma yükseltiyor.”

ARTIK BRIC DEĞİL, BRIC-T VAR

Koç Topluluğu olarak stratejilerini ve planlarını buna göre şekillendirdiklerini ifade eden Durak “Artık BRIC değil, BRIC-T var. Sadece Koç Topluluğu değil tüm ekonomi aktörleri kendilerini buna göre konumlandırmalıdır. Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Koç’un da dediği gibi krizin yerini güvenli ve kuvvetli bir gelecek aldı” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde