'Balyoz', uyduranların kafasına inecek' dedi; tutuklandı

'Balyoz', uyduranların kafasına inecek' dedi; tutuklandı

Çetin Doğan, "Herkes görecek ki bu balyoz, uyduranların kafasına inecek" dedi. Sonra da tutuklandı

'Balyoz', uyduranların kafasına inecek' dedi; tutuklandı
16px
24px
23.04.2010 09:58
ABONE OLgoogle

"Balyoz Planı" iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında hakkındaki yakalama emri çerçevesinde İstanbul Adliyesine gelen eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Herkes görecek ki bu balyoz, çıkaranların, uyduranların kafasına inecek" dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinin önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çetin Doğan, hastalığıyla ilgili tedavi önerilerini göz ardı ettiğini belirterek, arkadaşlarını yalnız bırakamayacağını belirtti.
Bu mücadeleye onlarla birlikte devam edeceğini ifade eden Doğan, "Herkes görecek ki bu balyoz, çıkaranların, uyduranların kafasına inecek" dedi.

Sağlık durumunun nasıl olduğunun sorulmasına üzerine Doğan, şunları söyledi:
"Şu an samimiyetle söylüyorum. Kalp, ilaçların dozlarını 4 kat artırmak suretiyle iyiye doğru gidiyor. Ama dün çıktığım zaman 18 idi tansiyonum. Resmi kayıtlarda da vardır. Bir gün önce de öyleydi. Fakat burada bir talep ya da karşılıklı görüşmeler olduğunu öğrendim. Silahlı Kuvvetlerde 50 yıl kalmış bir insanım. Kurumumu zor durumda bırakacak herhangi bir işlem, gayret yapamazdım. O yüzden de 18 tansiyonla dışarı çıktım. Dimdik ayaktayım. Hastanede de arkadaşlarım çok yakından ilgilendiler. Onların hepsine minnettarım." 

İKİNCİ KEZ TUTUKLANDI

Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında daha önce tutuklanıp serbest bırakılan emekli Orgeneral Çetin Doğan ikinci kez tutuklandı.

Sabah saatlerinde adliyeye gelen Çetin Doğan hakkındaki gıyabi tutuklama kararı yüzüne okundu. Tutuklanan Doğan, bir araçla adliyeden çıkarılarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. Çetin Doğan'ın adliyeden çıkarılışı sırasında Çevik Kuvvet ekiplerinin aldığı güvenlik önlemleri dikkat çekti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde