'Ayşe teyzenin dolarla ne işi olur?' diyen o Genel Müdür Bakan mı olacak?

'Ayşe teyzenin dolarla ne işi olur?' diyen o Genel Müdür Bakan mı olacak?

Bankacılık kulislerinde bir süredir ilginç bir iddia dolaşıyor. Bu iddiaya göre, Türkiye'nin en büyük bankasının genel müdürüne bakanlık teklif edildi.

'Ayşe teyzenin dolarla ne işi olur?' diyen o Genel Müdür Bakan mı olacak?
16px
24px
18.04.2019 05:03
ABONE OLgoogle

İlk kez Cumhurbaşkanlığı seçim öncesi gündeme gelen bir banka yöneticisine bakanlık teklif edildiği iddiası yeniden gündeme geldi.

Bankacılık kulislerinde son bir kaç haftadır dolaşan bir iddiaya göre, Türkiye'nin en büyük bankasının genel müdürü kısa bir süre sonra kabinede yapılması muhtemel revizyonda bakan olarak atanacak.

Paramedya'nın söz konusu banka genel müdürüne yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, şu ana kadar gelmiş bir teklif yok. Ancak özelikle Ankara cephisinde bu genel müdüre bakanlık görevine neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.  

İddialara göre, dış piyasalara güven vermek amacıyla  itibarlı bir isme sahip genel müdür bakan olarak atanacak. Ancak bakanlık görevi olarak ekonomi mi yoksa ticaret mi bu konuda net bir bilgi yok.

ŞAPKADAN TAVŞAN ÇIKARTMAK

Bankacılık kulislerinde bu genel müdür ismen zikredilmesi bile çok net tarif ediliyor. İlk kez döviz krizinde "Ayşe teyzenin dolarla ne işi olur?" çıkışı ile bilinen bankacı bir süre önce de  çıktığı bir televizyon programında "Türkiye şapkadan tavşan çıkarır"açıklamasıyla dikkatleri üzerinde toplamıştı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, "Kimse bilmediği sularda yüzmesin. Dolarda, euroyla geliri, olmayan kişinin dövizle işi olmamalıdır. Ayşe teyzenin ne işi var dövizle" diye konuşmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde