'Avucunu yalarsın'a Cem Uzan ne dedi?

'Avucunu yalarsın'a Cem Uzan ne dedi?

Cem Uzan, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde seçim otobüsünden Erdoğan'a yanıt verdi.

'Avucunu yalarsın'a Cem Uzan ne dedi?
16px
24px
18.07.2007 07:51
ABONE OLgoogle

em Uzan, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde seçim otobüsünden Erdoğan'a yanıt verdi.

Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Hakan Uzan'a ilişkin değerlendirmeleriyle ilgili olarak, 'Başbakan önce doğru konuşmasını öğrensin. Kardeşimle ne konuştu onu açıklasın? Kardeşimden ne talep etti onu açıklasın' dedi.

Seçim gezileri kapsamında helikopterle Bursa'nın Orhangazi ilçesine gelen Uzan, burada seçim otobüsüne binerek halkı selamladı. Kendisine eşlik eden yaklaşık 100 araçlık konvoyla ilçe turu atan Uzan, zaman zaman otobüsten inip, vatandaşlarla sohbet etti. Orhangazi'nin ardından Gemlik ilçesine geçen Uzan, ilçe merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi. Otobüsün yanına gelen vatandaşlar ile Uzan'ın korumaları ve polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Otobüsten inerek tarafları sakinleştiren Uzan, basın mensuplarına dönerek, 'Görüyorsunuz bizim çalışmalarımızı engellemeye çalışıyorlar. Biz bunu daha önce Adana'da da yaşamıştık. Ama halkın teveccühünü görüyorsunuz. Oylar akın akın Genç Parti'ye geliyor' dedi. Seçim otobüsünde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Uzan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde kardeşi Hakan Uzan'ı gündeme getirmesinin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

'Başbakan önce doğru konuşmasını öğrensin. Kardeşimle ne konuştu onu açıklasın? Kardeşimden ne talep etti onu açıklasın. Başbakan önce doğru söylemeye hazırlasın kendini. 23 Temmuzda yeni bir Türkiye'de ve Yüce Divan'da doğruyu söylemek zorunda kalacak. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık makamına olan saygımızdan dolayı bir fırsat daha veriyoruz kendisine. Ama seçimlerden önce bu hafta İzmir'de ben açıklayacağım.'

Uzan, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan'ın 'Bu can bu tende oldukça, sen avucunu yalar, bir kuruş alamazsın' sözlerini hatırlatması üzerine, şunları dile getirdi: 'Hakaret edilerek siyaset yapılır mı? Ben millete hizmet için siyaset yapıyorum. Projelerimi, Genç Parti'nin yapacaklarını anlatıyorum. Erdoğan, herhalde iktidarlarının bittiğini biliyor, aşırı sinirli görüyorum kendisini. Sinirlerine daha hakim olur inşallah. Zaten 23 Temmuzdan sonra kendisini bol bol dinlendireceğiz. Bizim için önemli olan hizmettir. Vatandaş her yerde 'hesap soracak mısın?' diyor. 'Evet' diyorum. Hesabı en iyi ben sorarım. Yüce Divan'ın işleri çok. Bu dosya, şu dosya diye siyaset yapmıyorum, ama bu hafta İzmir'de açıklayacağım. Dokunulmazlığın sadece yasama ve yürütmeyle, kürsü dokunulmazlığıyla sınırlandırılması gerekir.'

Cem Uzan, Başbakan Erdoğan'ın 'sadece siyasilerin değil herkesin dokunulmazlığının kaldırılması gerektiği' yönündeki görüşlerini değerlendirirken, 'Kendisi iktidardaydı. Niye kendisi kaldırmamış. 363 aldı, oturdu. Anayasayı da değiştirebilirdi, bunların hepsi boş laftır' görüşünü savundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde