'Arınan adam' Arap Emirlikleri'ne açılıyor

'Arınan adam' Arap Emirlikleri'ne açılıyor

Ona 'Ferrari'sini satan bilge' diyenler var. 90'lı yılların en başarılı işadamlarından biriydi Ersin Pamuksüzer. Türkiye'de cep telefonu diyince ilk onun ismi geliyordu akla.

'Arınan adam' Arap Emirlikleri'ne açılıyor
16px
24px
20.01.2017 12:10
ABONE OLgoogle

Ona 'Ferrari'sini satan bilge' diyenler var. 90'lı yılların en başarılı işadamlarından biriydi Ersin Pamuksüzer. Türkiye'de cep telefonu diyince ilk onun ismi geliyordu akla. Bugünse 'sanal' olarak tanımladığı o hayatını geride bırakmış, kendini arınma ve arındırmaya adamış.

Ersin Pamuksüzer, Ericsson Türkiye’nin uzun yıllar genel müdürlüğünü yapmış, 1993’te Türkiye’nin ilk GSM Operatör şirketi olan Turkcell ve bölgedeki birçok telekom şirketinin oluşumunu başlatmış ve Turkcell ile Turkcell’in uluslararası operasyonlarının 2006 yılına kadar yönetim kurulu üyeliğini de yapmış bir isim. 

Hızlı adımlarla ilerlediği iş hayatında başarılı ancak bir o kadar da aşırı yoğun tempolu bir 20 yıl geçirirken, 40’lı yaşlarına geldiğinde hayatında ilk kez bir detoks programına katılan Pamuksüzer, bu programın ardından kendisini eskiye göre çok daha iyi hissettiğini fark etmiş ve 2006 yılında sürpriz bir kararla Ericsson’daki kariyerini sonlandırarak sağlık sektörüne geçmiş. 

Pamuksüzer'in şimdilerde sahip olduğu sağlık şirketi  “The LifeCo” dünya çapında tanınmış birçok ünlü ismin uğrak merkezi konumunda. Kate Moss, Naomi Campbell ve Woody Harrelson gibi dünyaca ünlü modellerden aktörlere tanınmış simaların uğrak yeri The LifeCo, Türkiye’de Bodrum ve Antalya merkezlerinde, Tayland’da Phuket merkezinde önemli iş adamlarından Hollywood yıldızlarına  kadar geniş yelpazedeki isimleri ağırlamaya devam ediyor. 

The LifeCo; enerji, konaklama ve teknoloji alanlarında güçlü yatırımları bulunan MV Holding’in de ortağı olduğu yüzde yüz Türk sermayesi ile kurulmuş bir şirket. The LifeCo'nun en son yatırımı Tayland'daki The LifeCo Phuket Well-Being Detox Center, 2015 yılının sonlarına doğru hizmet vermeye başlamış. Açıldığından bu yana ortalama yüzde 70 dolulukla hizmet veren The LifeCo Phuket'in misafirlerinden sadece yüzde 20-30'unu Türkler oluşturuyormuş.

Dünyanın birçok bölgesinden sağlık hizmeti almak üzere Phuket'e giden kitle arasında Ortadoğu ülkelerinden gelen zengin bir kitlenin varlığından yola çıkan Ersin Pamuksüzer, bu yılın sonunda Birleşik Arap Emirlikleri'ni oluşturan yedi emirliğin en küçüğü olan Acman'da The LifeCo zincirine yeni bir halka ekleme planı yapıyormuş. Amar El Said isimli zengin bir Arap işadamının sermasiyle açılacak 'The LifeCo Acman', son yıllarda obezite oranının ve şeker hastalığının arttığı Arap dünyasında ilgi çekecek gibi gözüküyor. 

The LifeCo'larda verilen sağlık hizmetlerinden bazıları şöyle: Detoks/arınma, sağlıklı beslenme, kilo kontrol, kronik hastalıklarda doğal iyileşme, stresten arınma ve rahatlama programları ile SPA, güzellik ve bakım, anti-ageing, yoga ve meditasyon terapileri.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde