'Anne' patronlar: Çocuk her işten daha önemli

'Anne' patronlar: Çocuk her işten daha önemli

İş dünyasının 'anne' patron ve yöneticileri için çocuklarının elinin değdiği bir resim veya içten bir 'seni seviyorum' en kıymetli Anneler Günü hediyesi...

'Anne' patronlar: Çocuk her işten daha önemli
16px
24px
08.05.2011 15:51
ABONE OLgoogle

Zamanla yarışıyor, çocuklarıyla geçirecekleri her anı kaliteli kılmak için çabalıyorlar. İş dünyasının 'anne' patron ve yöneticileri için çocuklarının elinin değdiği bir resim veya içten bir 'seni seviyorum' en kıymetli Anneler Günü hediyesi...

ANNELİK demek fedakarlık demek... İş dünyasının acımasız koşulları düşünülürse, anne olmak daha çok fedakarlık gerektiriyor. Onlar iş dünyasının kadın patron ve yöneticileri; zamana karşı yarışıyor, erkeklerin egemenliğine kafa tutuyorlar. Ortak noktaları hepsinin anne olması. AKŞAM Ekonomi, iş dünyasının anne patron ve yöneticilerini bir araya getirdi...

Benim için en kıymetli hediye 'Seni seviyorum anne' deyişi
Zeynep Bodur Okyay-Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı 
Hem iş hem de aile yaşantısını ve sosyal hayatı bir arada eksiksiz yürütmek çalışan kadınlar için büyük fedakarlık gerektiriyor. Buna bir de annelik eklenince sorumluluk bir kat daha fazla oluyor. Çok istememize rağmen çok geç (14 yıl sonra) evladımıza kavuşabildik. İşime tutku ile bağlıyım ve çok yoğun bir programım var.  Klasik aile yapısını önemsiyorum, aileme ve oğluma vakit ayırmak için enerjimi iyi yönetmeye çalışıyorum. Oğlumla birlikte olmaya çok büyük özen gösteriyorum ancak  söz verdiğim bir şeyi yapamadığımda çok üzülüyorum.

Seyahat iki geceden uzunsa oğlumu yanımda götürüyorum
İŞ seyahatleri iki geceden uzunsa oğlumu da götürüyorum. Okul çıkışı zaman zaman işyerime geliyor. Bana yardım ediyor, dedesinin odasında, masasının yanında onun da minik masası var. Geçen gün gelmiş, hemen masasına oturmak istemiş. Kendisinin imzası olduğunu söylediği çizgileri çizip, toplantılarını yapıp yanıma geldi.

Bu yıl benim ilk anneler günüm!
Füsun Çevikel Kuran-Stefanel Türkiye Yöneticisi: İş hayatı strateji belirleme ve organizasyon ruh hali gerektiriyor. Anne olunca eve de aynı sistemleri uygulamaya başlamak durumunda kaldım. Ne kadar efor gerektirse de annelik hepsine değer. Eşim ve annem büyük destekçilerim ve planlı hareket ettiğim için henüz çok zorlandığım bir gün olmadı.

Zorluklarını da unuttum gitti
Ayşen Zamanpur-Silk&Cashmere kurucusu: Bir teraziye koyarsanız anne olmanın verdiği keyfin, mutluluğun yanında zorluklarının lafı bile edilemez. Anne olmak hayatta en mutlu olduğum kimliğim, her şeyi göze alabilirim. Zorluk yaşadıysam da unuttum gitti, değdi her şeye. Benim hayatta tek pişmanlığım var; o da üçüncü çocuğu yapmamış olmak.

İş yerine getirmek çok hoşuma gidiyor
HAFTA SONLARI da tüm zamanı birlikte geçirmeye çalışıyorum, onları iş yerine getirmek çok hoşuma gidiyor.  Bu arada bu anneler günü ilk anneler günümüz olacak. Herhangi bir sınıflama yapılmadan tüm kadınlar için anneliğin çok güzel bir duygu...

Kıymık battı, Ataköy'den Levent'e kadar gittim
DÜNYADAKİ en önemli toplantıya da girsem, en önemli kontratı imzalamak üzere de olsam sekreterim çocuklarım ararsa bana bağlar. Küçükken parmağına batan kıymık için bile Ataköy'den Levent' e gider, öper, okşar, gönlünü alır geri gelirdim.

Bütün yaptığım işler fani sadece çocuklarım baki
Zeynep Silahtaroğlu Baykal-Silkar Turizm YK Üyesi: Anne olunca zaman ve duygularınızı çok daha iyi yönetiyorsunuz. Beraber geçirilen süreçler çok iyi planlanıyor, çocuklar kendilerini daha iyi yönetebiliyor. Ancak bazı önemli durumları da kaçırabiliyorsunuz. Önemli bir görüşmem ya da seyahatim nedeni ile okullarındaki önemli gösterilerine gidemediğim, izleyemediğim olmuştur. Artık mecbur olmadıkça hafta sonları çalışmıyorum ve akşamları beraber yemek yiyip uyumaya çalışıyoruz.

Üç çocuğumun olması beni çok mutlu ediyor
BÜTÜN yaptığım işler fani sadece çocuklarım baki. Ve 3 çocuk yapmaktan da çok mutluyum. Çocuklarım 4 ve 5 yaşlarında kendi fotoğrafları ile çok güzel bir resim kolajı yapıp  anneler gününde hediye etmişlerdi.

Aylin Löle/Akşam

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde