''Allah'ın izniyle gaz sıkıntısı çekmeyiz''

''Allah'ın izniyle gaz sıkıntısı çekmeyiz''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Allah'ın izniyle gaz sıkıntısı çekmeyiz'' dedi.

''Allah'ın izniyle gaz sıkıntısı çekmeyiz''
16px
24px
17.10.2011 12:54
ABONE OLgoogle

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Allah'ın izniyle gaz sıkıntısı çekmeyiz'' dedi. 

     Kızılcahamam'da 3 gündür devam eden AK Parti 18. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Yıldız, AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya ve MKYK üyesi Kürşad Tüzmen spor yaptı ve esnafla sohbet etti. 

     Bir pastahaneden simit ve poğaça alan Taner Yıldız, doğalgaz konusunda değerlendirmelerde bulundu. Yıldız, doğalgazla ilgili planlama ve programlarını yaptıklarını anlattı. 

     ''Rusya ile doğalgaz konusunda Batı Hattı Anlaşması'nın uzatılmamasıyla'' ilgili soru üzerine de Yıldız, ''Bizim ocak ayına kadar kontratımız var. O zamana kadar resmi işlemler yapılır 'batı hattı' dediğimiz boru hattından yine doğalgaz geçer ama kamu eliyle ama özel sektör eliyle herhangi bir eksiklik söz konusu değil'' dedi. 

     Yıldız, ''Bu yıl gaz sıkıntısı çekilir mi?'' sorusuna ise ''Allah'ın izniyle çekmeyiz'' yanıtını verdi. 

Yıldız, bugün Fransa'ya gidecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) ''Enerji Geleceğimiz; Güvenli, Sürdürülebilir ve Birlikte'' başlıklı Bakanlar Toplantısına katılmak üzere, bugün Fransa'nın başkenti Paris'e gidecek. 

     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki yılda bir yapılan söz konusu toplantıya, 37 ülkeden bakan ve üst düzey yetkililer, Avrupa Birliği ve OECD temsilcileri ile özel sektör temsilcileri katılacak. 

     Bakan Yıldız, 18-19 Ekim tarihlerinde Paris'te bulunan OECD konferans merkezinde düzenlenecek toplantının ilk gönünde, ''Daha İyi Bir Enerji Geleceği İçin İşbirliği'' başlıklı ilk oturumda konuşma yapacak. 

     Açıklamaya göre, ziyareti çerçevesinde AB Enerji Komiseri Günther Öttinger, Japonya ve İngiltere enerji bakanlarıyla da ikili görüşmelerde bulunacak olan Bakan Yıldız, 19 Ekim Çarşamba günü akşam saatlerinde yurda dönecek. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde