'AB-Türkiye ilişkilerinde anlaşmazlıklar artıyor'

'AB-Türkiye ilişkilerinde anlaşmazlıklar artıyor'

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine dair 'karışık duyguları' olduğunu belirtti.

'AB-Türkiye ilişkilerinde anlaşmazlıklar artıyor'
16px
24px
24.03.2018 17:12
ABONE OLgoogle

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye'nin ilişkilerinde anlaşmazlıkların artmaya devam ettiğini söyledi.

Brüksel'de düzenlenen AB liderler zirvesinde basın toplantısı yapan Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, 26 Mart'ta AB Dönem Başkanı Bulgaristan’ın Varna kentinde gerçekleşecek AB-Türkiye zirvesi ile ilgili de açıklamalar yaptı:

Sputnik'in haberine göre, Juncker, ''Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ihtilaflı sorunların artmaya devam etmesi nedeniyle, bu buluşmayı karışık duygularla bekliyorum'' diye konuştu. AB'nin aynı zamanda Türkiye ile ilişkilerin normale dönmesine ilgiyle yaklaştığını aktaran Juncker, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 'samimi bir görüşme' beklediğini dile getirdi.

'GÖRÜŞME ZOR GEÇECEK'

Gazetecilere ''Görüşme çok zor geçecek, çünkü AB ile Türkiye arasındaki ilişkiler ciddi biçimde kötüleşti'' diye konuşan Bulgaristan Başbakanı, ''Varna toplantısı diyalogun sürdürülebilmesi için herhalde son fırsatlardan biri olacak'' vurgusu yaptı.AB Dönem Başkanlığını yürüten Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov da AB-Türkiye zirvesinin evsahibi sıfatıyla açıklamalar yaparken 26 Mart'ta Varna'da AB liderleri ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılacak görüşmenin 'iki taraf arasında diyalogun sürmesi için son fırsatlardan biri olacağı' uyarısında bulundu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde