12 yaşındaki P.T’ye tecavüz ettikleri belirtilen ve aralarında devlet görevlilerinin de bulunduğu tutuklu 20 kişinin, küçük kıza para vererek kendilerinden davacı olmamasını sağladıkları iddia edildi. Küçük kızı pazarladığı iddiasıyla yargılanan A.Y, P.T’ye tecavüz etmekten tutuklu 20 kişinin değişen ifadeler nedeniyle serbest kaldıklarını söyledi.
İzmir’de tanıştıkları P.T’ye tecavüz ettikten sonra Çorum’un Osmancık ilçesine getiren A.Y ile M.Y, burada küçük yaştaki kız çocuğunu para karşılığında erkeklere pazarladı. Jandarmanın operasyonu sonucu M.Y ve P.T’nin ifadeleri doğrultusunda küçük kızla ilişkiye girdikleri iddia edilen 17 kişi gözaltına alındı. Küçük kıza tecavüz edip fuhşa zorlayan M.Y.’nin de aralarında bulunduğu 17 kişi çıkarıldıkları tutuklandılar. Daha sonra 17 kişinin tecavüzüne uğrayan P.T, koruma altına alındığı Çorum Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Yurdu’ndan kaçtı ve 3 kişinin daha tecavüzüne uğradı. Zanlılar tutuklandı.
Küçük kızı erkeklere pazarlayan ve farklı bir suçtan dolayı başka bir ilde tutuklu bulunan A.Y, hâkim karşısına çıktı.
A.Y, “P.T kendisiyle birlikte olanların tümünü teşhis etti ve tutuklanmalarını sağladı. Ancak sonra ilginç gelişmeler yaşandı. Benim duyumlarıma göre P.T’nin birlikte olduğu ve tecavüz etmekten tutuklu bulunan kişiler kendisine para vermişler. Bu nedenle P.T’ye tecavüz etmekten tutuklu kimse kalmamış” dedi.
Duruşma ileriki bir tarihe ertelendi.