Demirel'den mektuplu savunma

Demirel'den mektuplu savunma

TMSF tarafından 9 şirketine el konulan Şevket Demirel, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'e birer mektup gönderdi. Demirel, mektubunda kendini savunarak TMSF'yi suçladı.

Demirel'den mektuplu savunma
16px
24px
28.06.2005 20:52
ABONE OLgoogle

Erdoğan'a gönderdiği yazısında, "Sayın Başbakanım" diyerek söze başlayan Demirel, TMSF'nin yönettiği tüm şirketlere el koyduğunu, el konulan şirketlerin kendi alanlarında önde gelen başarılı ve yarım asırlık bir birikimin ürünü olduğunu söyledi. Böyle bir olayı dünyada eşi görülmemiş bir hukuksuzluk olarak değerlendiren Demirel, ne el konulan şirketler ne de kendisinin TMSF'ye borçlu olmadıklarını savunarak, Egebank ile ilişkilerinin olmadığını ve bankadan bu şirketlere bir kuruşun aktarılmadığını ifade etti.

Demirel mektubunda şu sözlere yer verdi: "Şirketler; halka ve borsaya açıktır. El koymanın şirketlere ve onların binlerce ortağına yani halka ne kadar büyük zarar getireceğini takdir edersiniz. El koyma kararı keyfi, şantaja yönelik ve uygulaması tamamen kanunsuzdur. Böyle bir baskına niçin maruz kaldım? Olaydaki hukuksuzluk ve yanlışlık adalet duygularına sığmayacak kadar büyüktür. Buna inandığım için durumu size ikinci kez arz ederim. Şirketlerin hemen gerçek sahiplerine iadesini arz ederim."

Şevket Demirel, 19 Mayıs 2005 tarihinde TMSF'nin kendi şirketlerine yönelik yaptığı çalışmaları Başbakan Erdoğan'a şikayet etmişti. Cemil Çiçek ve Abdüllatif Şener'e gönderilen yazılarda TMSF'nin şirketlere el konulmasının hukuka aykırı olduğunu belirtilerek mallarının iadesi istendi.

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde