Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 31 ildeki tapu, imar ve mülkiyet verilerini üç boyutlu olarak dijital ortama taşınması için ihale açtı. Dünya Bankası tarafından desteklenen proje, kentsel dönüşüm, afet yönetimi ve imar planlaması konusunda işlemleri hızlandıracak. Kaçak yapıların da önüne hızla geçilmesini sağlayacak.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, konut ya da arsasını satması için başkasına vekalet veren kişileri koruyucu yeni bir sistemi devreye aldı. Özellikle akrabalar arasında yaşanan sorunlar ya da bir emlakçıya evin satılması için verilmiş vekaletnamelerin iptali artık webtapu üzerinden gerçekleştirilebilecek.
Ticaret Bakanlığı ilan sitelerini ve emlak ofislerini takibe alırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da vatandaşın gerçek ve güncel piyasa değerlerini takip edeceği bir sistem için çalışmalara başladı. 81 ili kapsayacak ‘Değer Bilgi Merkezi’ sayesinde, vatandaşlar alımdan önce fiyat karşılaştırması yapacak, ederinin üzerinde ödemeyle mağdur olmayacak.