Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin yeni rotası olan Mardin'de festival coşkusu başladı. Mardin'i dünya sahnesine taşıyacak olan festival sanatseverlerle buluştu. 2026 yılında Türkiye Kültür Yolu Festivali, Bir Anadolu Şenliği ve Yaşayan Miras Şölenleri ile toplam 50 şehrin kültür ve sanatla buluşacağını açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Dünyanın hiçbir ülkesinde, kültür ve sanatı bu denli zengin ve güçlü şekilde hayatın içine katabilen bir başka proje yoktur.” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda bu yıl beş farklı şehirde gerçekleştirdiği “Bir Anadolu Şenliği” tamamlandı. Bir ayı aşkın süren şenlik boyunca 898 bin 608 kişi birbirinden renkli etkinliklerle sanata doydu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler projesi kapsamında bu yıl beş şehirde organize edilen Bir Anadolu Şenliği, son rotası olan Bitlis’te 22-28 Eylül tarihleri arasında tarihi değerler ve kültürel etkinliklerle final yapıyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bir Anadolu Şenliği’nde son iki durağın Bingöl ve Bitlis olacağını açıkladı. Şenlik kapsamında, 19-25 Eylül tarihlerinde Bingöl, 22-28 Eylül’de ise Bitlis birinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirdiği “Bir Anadolu Şenliği”nin ikinci durağı Tunceli olacak. Tunceli şenlik kapsamında, 5-11 Eylül tarihleri arasında birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü koordinasyonunda organize edilen 'Bir Anadolu Şenliği', ilk durağı olan Hakkari'de başladı. Şenlik, eylül ayında da Tunceli, Şırnak, Bingöl ve Bitlis'te yapılacak.