A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 1. Tur C Grubu dördüncü maçında Sırbistan'ı 94-86 yendi. Bu sonuçla 4'te 4 yapan Türkiye, liderliğini sürdürdü ve elemelerde ikinci tura yükselmeyi garantiledi. Sırbistan ise ikinci yenilgisini yaşadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2025) gümüş madalya kazanan A Milli Erkek Basketbol Takımını kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok yaklaşmışken uzanamadığımız kupa için elbette biraz üzgünüz. Ama şurası da bir gerçek ki basketbolda fevkalade bir ivme yakaladık. Bunu güçlendirerek devam ettirmemiz gerekiyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Dev Adam'ın ardından 2025 FIVB Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Filenin Sultanları'nı kabul etti.
Yunanistan'ı parkeye gömen Basketbol Milli Takımı'mızdaki oyuncuların Bandırma K. kardeşliğinin sırrı ne? Üç şirket başarıda nasıl rol oynadı? Ertuğrul Özkök PD okurları için yazdı.
A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın Avrupa şampiyonu olması için önünde sadece bir maç kaldı. Yarı final karşılaşmasında Yunanistan'ı 94-68 devirerek turnuvada 8'de 8 yapan 12 Dev Adam, namağlup finale çıktı. Turnuvada 24 yıl sonra adını finale yazdıran 12 Dev Adam'ın rakibi ise son dünya şampiyonu Almanya.
Turnuvada bugüne dek oynadığı 7 maçı da kazanarak gücünü gösteren ve gururumuz olan A Milli Basketbol Takımımız, Yunanistan'ı yendiği takdirde 24 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'nda finale çıkacak. 12 Dev Adam'da, sakatlığı bulunan Cedi Osman'ın tarihi maçta oynayıp oynamayacağı bugün belli olacak. Günün diğer yarı final maçında, TSI 17.00'de Almanya ile Finlandiya karşılaşacak.