Çinli Chery, 75 milyon dolarlık yatırımla Güney Koreli otomobil üreticisi KG Mobility'ye ortak oldu
Çin'in en büyük otomobil ihracatçısı Chery, Güney Koreli KG Mobility'ye 75 milyon dolarlık yatırım yaparak yaklaşık yüzde 10 hisse alacak. İki şirket, küresel üretim kapasitesini paylaşma, yeni SUV geliştirme ve ABD başta olmak üzere uluslararası pazarlarda büyüme hedefiyle stratejik iş birliğini genişletiyor.

Çinli otomotiv devi Chery, küresel büyüme stratejisinde önemli bir adım atarak Güney Koreli KG Mobility'ye 75 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı.
Dönüştürülebilir tahviller yoluyla gerçekleştirilecek anlaşma, Chery'ye şirkette yaklaşık yüzde 10 pay kazandırırken, taraflar üretimden dağıtıma, hibrit SUV geliştirmeden yeni pazarlara açılmaya kadar geniş kapsamlı bir ortaklık hedefliyor.
Chery International Başkanı Zhang Guibing, Seul'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Chery'nin dünyanın dört bir yanında birçok üretim üssü var. Bu lokasyonların iki şirketimiz arasında gelecekteki iş birliği için kilit alanlar olabileceğine inanıyoruz. Örneğin, küresel üretim kapasitesini paylaşmayı ve üretimin çeşitli yönlerinde iş birliği yapmayı araştırabiliriz. Dağıtım kanalları ve hatta marka ile ilgili iş birlikleri de dahil olmak üzere birçok başka iş birliği fırsatı görüyoruz" dedi.
Çinli otomobil üreticileri, kullanılmayan yurtdışı fabrikalarından yararlanmak için giderek daha fazla köklü otomobil üreticileriyle ortaklık kuruyor.
Zhang, "Temel hedeflerimizden biri de elbette denizaşırı pazarlardaki varlığımızı güçlendirmek" dedi.

ABD PAZARINA GİRMEK İSTİYOR
Chery, Çin'in en büyük otomobil ihracatçısı konumunda. Zhang, Chery'nin ABD pazarına girmek için çeşitli seçenekleri aktif olarak araştırdığını belirterek, bunu yapmadan önce çok çeşitli ABD yasalarına, düzenlemelerine ve diğer gerekliliklerine uyması gerekeceğini sözlerine ekledi.
YENİ BİR SUV PİYASAYA SÜRÜLECEK
KG Mobility, Chery'nin T2X araç platformunu kullanarak SE-10 kod adlı orta boy bir SUV'u Ocak ayında piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Benzinli ve şarj edilebilir hibrit versiyonları hem yurt içi hem de yurt dışı pazarlarda satışa sunulacak.
KG Mobility Yönetim Kurulu Başkanı Kwak Jae-sun, şirketin şu anda modeli ABD pazarına ihraç etme planı olmadığını, ancak bu olasılığa açık olduğunu belirtti.
Eskiden SsangYong Motor olarak bilinen KG Mobility Güney Kore'de, Hyundai, Kia ve General Motors’un hemen arkasında yer alıyor., SUV üreticisi, yılın ilk yarısında Güney Kore ve yurt dışında 55 binden fazla araç sattı, ihracat toplam satışların yaklaşık yüzde 60'ını oluşturdu.
Kwak'ın belirttiğine göre, iki şirket ayrıca yarı iletkenler, robotik, hammaddeler, çelik ve diğer alanlarda iş birliğini araştırmak üzere bir çalışma grubu oluşturma konusunda da anlaştı.
patronlardunyasi.com















