Dolar
43,111
0,16%
Euro
50,2675
0,01%
Sterlin
57,9348
-0,06%
Bitcoin
3.892.235
-0,57%
BİST-100
12.121,83
0,28%
Gram Altın
6.195,815
-0,02%
Gümüş
77,44
0,59%
Faiz
37,03
0,22%

Bodrum’da şiddetli fırtına nedeniyle yelkenli karaya oturdu, denizde tekneler çarpıştı

Bodrum’da etkili olan şiddetli fırtına, denizde tehlikeli anlara yol açarken bir yelkenli karaya oturdu. Ortakent açıklarında ise iki tekne çarpıştı.

08.01.2026 11:07Güncelleme: 08.01.2026 11:12
Haberi paylaşın
Bodrum’da şiddetli fırtına nedeniyle yelkenli karaya oturdu, denizde tekneler çarpıştı
16px
32px

Kenan GÜRBÜZ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde dün gece saatlerinden itibaren şiddetli fırtına etkili oldu. Kuvvetli rüzgâr ve yüksek dalgalar nedeniyle bir yelkenli tekne sürüklenerek karaya otururken, iki tekne ise denizde çarpıştı.

YELKENLİ TEKNE KAYALIKLARA OTURDU

Edinilen bilgilere göre, uzunluğu henüz netleşmeyen bir yelkenli tekne, fırtına sırasında demirinden koparak sürüklendi. Kontrolden çıkan tekne, kıyıya yakın bir noktada kayalıklara oturarak yan yattı. Olumsuz hava ve deniz şartları nedeniyle gündüz saatleri olmasına rağmen tekneye müdahale edilemedi. Hasarın boyutunun, hava koşullarının düzelmesinin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

ORTAKENT’TE TEKNELER ÇARPIŞTI

Fırtına, sadece yelkenliyi değil diğer deniz araçlarını da etkiledi. Bodrum’un Ortakent Azmak mevkiinde, kuvvetli rüzgâr ve dalgaların etkisiyle iki teknenin denizde çarpıştığı bildirildi. Çarpışmanın, rüzgârın şiddetini artırdığı anlarda meydana geldiği ifade edildi.

EKİPLER TEYAKKUZDA

Yetkililer, AFAD’dan alınan uyarılar doğrultusunda olası sel ve su baskınlarına karşı bölgede tedbir amaçlı ekiplerin görevlendirildiğini açıkladı. Vatandaşlar ve denizciler, fırtına süresince denize açılmamaları ve kıyı bölgelerinde dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyarıldı.

patronlardunyasi.com