Bodrum, 2026 kruvaziyer sezonunu Palau bayraklı Astoria Grande gemisiyle açtı
Bodrum Cruise Port, 2026 kruvaziyer sezonunu Palau bayraklı Astoria Grande gemisiyle açtı. Gemi, 3 Nisan’da Kuşadası’ndan 909 yolcu ve 445 mürettebatla Bodrum’a yanaşarak sezonun ilk seferini gerçekleştirdi.

Kenan GÜRBÜZ
Global Ports Holding portföyünde yer alan liman, bu yıl toplam 119 kruvaziyer gemisi ve 140 bin yolcu ağırlamayı hedefliyor. Yunan adalarına düzenlenecek feribot seferleri kapsamında ise yaklaşık 150 bin yolcuya hizmet verilmesi planlanıyor.
19 GEMİ İLK KEZ UĞRAYACAK
Kasım ayına kadar sürecek sezonda 19 kruvaziyer gemisi Bodrum’a ilk kez uğrayacak. Limanın son yıllarda özellikle lüks segment gemiler açısından daha fazla tercih edildiği belirtilirken, farklı uluslararası şirketlerin Bodrum’u rotalarına eklediği görülüyor.
Global Ports Holding Doğu Akdeniz Limanları Direktörü Aziz Güngör, Bodrum Cruise Port’un kruvaziyer turizmindeki konumunun güçlendiğini vurgulayarak, hem ilk kez gelen gemiler hem de lüks segmentte artan ilginin, limanın uluslararası rotalardaki bilinirliğini her sezon daha da artırdığını ifade etti.
patronlardunyasi.com















