Bebek Otel soruşturmasında Muzaffer Yıldırım’ın telefonu çözümlendi, 550 bin mesaj geri getirildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “uyuşturucu ve fuhuş” soruşturmasında tutuklanan Bebek Otel’in sahibi Muzaffer Yıldırım’ın telefonundaki dijital arşiv çözüldü. Bilişim uzmanları ve akademisyenlerden oluşan özel ekibin günler süren çalışması sonucu silinen WhatsApp yazışmaları dahil 550 bin mesaj geri getirildi ve savcılığa teslim edildi. Mesajlar arasında Bebek Otel ve ClubHouse Bebek’e gelen ünlü isimlere ilişkin bilgi, fotoğraf ve videoların da bulunduğu, soruşturmanın kapsamının “casusluk veya şantaj” şüphesiyle genişletildiği öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'uyuşturucu ve fuhuş' soruşturması kapsamında Bebek Otel'in sahibi Muzaffer Yıldırım tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında ünlülerin uğrak mekânı olan ClubHouse Bebek isimli mekâna da operasyon düzenlenmiş ve mekân işletmecisi Menderes Utku'nun telefonundan elde edilen materyaller operasyonun seyrini değiştirmişti.
Utku'nun, mekâna gelen ünlü isimleri ClubHouse'nin gizli ortağı olan Muzaffer Yıldırım'a bildirdiği ve Yıldırım'ın da bu isimlere ait özel görüntüleri, telefonuna kurduğu uygulamayla kayda alarak arşivlediği belirlenmişti.

ÖZEL EKİP GÜNLERDİR ÇALIŞIYORDU
Savcılık, Muzaffer Yıldırım'ın telefonunda arşivli olan görüntülerin 'casusluk veya şantaj' amaçlı kaydedilmiş olabileceği şüphesi üzerine soruşturma kapsamını genişleterek özel bir ekip kurdu. Bilişim uzmanları ve akademisyenlerden oluşan ekibin günler süren çalışması nihayet sonuç verdi. Yıldırım'ın telefonundan silinen WhatsApp mesajlar geri getirildi.

550 BİN MESAJ SAVCILIĞIN ELİNDE
Sabah'ın haberine göre, Yıldırım'ın telefonundan, Bebek Otel ve ClubHouse Bebek ile ilgili bilgi ve fotoğrafların da aralarında bulunduğu 550 bin mesaj geri getirildi.Söz konusu dijital materyaller soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi. Bu materyaller arasında Bebek Otel ve ClubHouse'a gelen ünlü isimlerle ilgili bilgi ve belgelerin de olduğu belirlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı titizlikle sürdürmeye devam ediyor.
patronlardunyasi.com















