Dolar
49,9721
0,07%
Euro
56,0441
0,61%
Sterlin
67,1183
0,22%
Bitcoin
3.836.538
-1,22%
BİST-100
10.961,67
1,88%
Gram Altın
6.359,841
2,21%
Gümüş
50,76
3,32%
Faiz
39,55
-0,18%

Bakan açıkladı: İnternette kumara dava yok

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internette yasaklanan kumar, şiddet ve uyuşturucuya teşvik siteleri için, hiçbir dava açılmadığını bildirdi.

10.01.2018 12:50 •
Bakan açıkladı: İnternette kumara dava yok
16px
32px

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'ın bu konudaki soru önergesini yanıtlayan Bakan Arslan, “İnternette 2016 ve 2017 yılında yasaklanan kumar, şiddet, uyuşturucuya teşvik siteleri bağlamında açılan dava yoktur” dedi.

İnternet erişiminin engellenmesine yönelik işlemlerin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapıldığını hatırlatan Bakan, “BTK ‘nın yaptığı işlemlerin rakamsal değerlerinin ve internet site isimlerinin açıklanması, suçun önlenmesi ve suçla mücadelede sıkıntılara sebep olabilecek ve özellikle çocuk pornosuna ilişkin içeriklerin de deşifre olmasına yol açacaktır. Uluslararası düzeyde ülkemiz aleyhine haksız algı oluşmasına meydan vermemek ve olası bilgi kirliliğini önlemek adına diğer ülkelerde de olduğu gibi bu rakamlar resmî olarak toplu şekilde açıklanmamaktadır” dedi. Bakan şunları söyledi:

YÜZDE 99'U CİNSEL İSTİSMAR

“Tüm erişim engelleme tedbirlerinin yaklaşık yüzde 99,7’si dört suç düzenlemesi ki bunlar “çocukların cinsel istismarı, müstehcenlik, fuhuş ve kumar oynanması için yer ve imkân sağlama” suçları kapsamında gerçekleşmiş; diğer binde 3’lük bölümünü ise kalan suçlar yani intihara yönlendirme, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma, sağlık için tehlikeli madde temini ve yine, 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’da yer alan suçlardan oluşmaktadır. İnternette 2016 ve 2017 yılında yasaklanan kumar, şiddet, uyuşturucuya teşvik siteleri bağlamında açılan dava bulunmamaktadır.”

benzer haberler
Senegal'in Çinli şirketle mutabakat imzaladığı milyarlarca dolarlık rafineri projesinde Türk şirketi Yamata devreye girdi
Senegal'in Çinli şirketle mutabakat imzaladığı milyarlarca dolarlık rafineri projesinde Türk şirketi Yamata devreye girdi